WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

E-commerce

Wat valt er onder e-commerce?

E-commerce, ook wel e-business genoemd, omvat alle vormen van online handelen. De meeste mensen denken direct aan een webshop voor consumenten, maar de term wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld de financiële transacties die tussen banken plaatsvinden. In die laatste betekenis gaat de benaming terug tot in de jaren 70.

E-commerce tussen bedrijven

Elektronische handel met particulieren is vrij algemeen bekend, maar de variant voor B2B-handel is nog iets minder ingeburgerd. Toch doen de meeste bedrijven onbewust al aan e-commerce met hun zakelijke klanten. Via verschillende online bestel- en betaalsystemen, waaronder EDI staat voor Electronic Data Interchange. In het kort gezegd zorgt deze technologie ervoor dat communicatie tussen bedrijven gestandaardiseerd wordt en elektronisch verloopt. Vooral bedrijven in de B2B-groothandel en productiesector maken gebruik van EDI-software.Electronic Data Interchange (EDI), worden bestellingen en betalingen tussen bedrijven namelijk al elektronisch afgehandeld. Ook hebben veel bedrijven een soort van online catalogus beschikbaar voor hun zakelijke klanten. Als die klanten vanuit deze catalogus rechtstreeks kunnen bestellen, gaat het in principe al over een zakelijke webshop. Net zoals een webshop voor consumenten wordt ook dit Bij e-commerce worden producten of diensten verkocht via een webwinkel. Om dit systeem te doen werken, is achterliggende informatie essentieel. Voorbeelden van dit soort informatie: voorraadindicatie, prijzen en productspecificaties.online verkooppunt aan het ERP-systeem gekoppeld. Zo kunnen ook de Orderpicking is het proces waarbij een magazijnmedewerker de artikelen beschreven op een pakbon uit het magazijn haalt en verzamelt. Hierna maakt deze medewerker, ook wel een orderpicker genoemd, de verzameling gereed voor verzending naar klanten of voor intern gebruik. Bovendien moet de orderpicker ook in de voorraad aangeven dat een artikel gepickt is, en wordt hij of zij vaak ingezet voor de ontvangst en de opslag van goederen in het magazijn.orderpicking en het Een van de grootste problemen die handelsbedrijven vaak ervaren is dat niemand een accuraat beeld heeft van de status van de voorraad. Er is niet precies bekend wat er op voorraad is, welke artikelen gereserveerd zijn, en hoe lang ze al ‘op de plank’ liggen. Een voorraadmodule kan soelaas bieden.voorraadbeheer afgestemd worden op e-commerce.

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 5 Gemiddeld: 3.8

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2018, 16 januari). E-commerce. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/ict-lexicon/e-commerce