WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

SAP Business ByDesign: een cloud gebaseerd ERP-systeem

Wanneer kleine tot middelgrote bedrijven behoefte hebben aan een ERP systeem, kunnen de kosten en de lange implementatietijd een obstakel vormen. SAP heeft voor deze bedrijven SAP Business ByDesign (BbyD) ontwikkeld.

Wat is SAP Business ByDesign?

De bedrijfsoplossing SAP Business ByDesign is een cloud-gebaseerd ERP-systeem bedoeld voor zelfstandige ondernemingen en voor filialen van grote bedrijven (intercompany processing). De processen van zelfstandige ondernemingen kunnen snel geïnstalleerd worden in de cloud en er kan meteen gebruik worden gemaakt van alle gewenste functionaliteiten. En voor grote organisaties die al SAP gebruiken loont het vaak niet de moeite om een zwaar SAP systeem te installeren bij kleine filialen. Maar door SAP Business ByDesign kunnen kleine filialen toch eenvoudig aangesloten worden op het SAP systeem via de cloud. Zo blijven de processen van de verschillende vestigingen verbonden met elkaar.

Wat zijn de voordelen van SAP Business Bydesign?

Het werken met een ERP-systeem in de cloud biedt verschillende voordelen. Organisaties kunnen de bedrijfsprocessen eenvoudig online beheersen. Het systeem is met een internetverbinding overal toegankelijk, ook via mobiel en tablet. Het systeem wordt als een service aangeboden vanuit de beveiligde datacenters van SAP. SAP Business ByDesign bevat volledige ERP- en CRM-functionaliteiten. Het systeem is schaalbaar, dus er kan snel gereageerd worden wanneer de behoefte verandert. Daarnaast kunnen er met SAP Business ByDesign grafische real-time rapportages worden gemaakt. Vraag gratis de ERP Wijzer aan voor de mogelijke valkuilen van ERP in de cloud.

sap business bydesign voordelen nadelen

Functionaliteiten van het ERP-systeem

Het ERP-systeem ByDesign is een compleet on demand systeem op het gebied van verschillende procesgebieden. Al deze functionaliteiten zijn geïntegreerd in één systeem. Het ERP-systeem bestaat onder andere uit de volgende opties:

 • Finance
 • Human Resource Management (HRM)
 • Sales
 • Procurement Management
 • Customer Service Management
 • Customer Relationship Management (CRM)
 • Supplier Relationship Management (SRM)
 • Project management
 • Manufacturing
 • Supply Chain Management (SCM)
 • Warehouse management
 • Payroll
 • Business Analytics

Aanpasbaarheid van SAP

Saas-oplossingen en maatwerk gaan zelden hand in hand. Bedrijven maken namelijk gebruik van standaard toepassingen, waar alleen binnen deze grenzen aanpassingen mogelijk zijn. Maar SAP heeft hiervoor een oplossing. Het voordeel van SAP Business ByDesign is de SAP Store. Hier worden extra deeloplossingen aangeboden door partners en klanten over de hele wereld. Deze oplossingen kunnen worden toegevoegd aan het eigen systeem. Daarnaast is het met de Cloud Studio mogelijk om aanpassingen en uitbreidingen te realiseren. Door de SAP Store en Cloud Studio behoren branche-specifieke oplossingen tot de mogelijkheden.

Video SAP Cloud Studio

SAP Business ByDesign implementatie

Een ERP-implementatie is een proces dat veel aandacht vereist. Over het algemeen is de implementatietijd van cloud-projecten minder lang dan van on-premise-projecten. Het cloud ERP-pakket van Business ByDesign heeft een gemiddelde implementatieduur van één week tot drie maanden. Ontvang de ERP Wijzer 2022 voor handige tips waar u op moet letten bij het selecteren van een cloud-leverancier, zodat uw data veilig is en blijft.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer.

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 26 mei). SAP Business ByDesign: een cloud gebaseerd ERP-systeem. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/sap-business-bydesign

Wat vind jij?

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Voeg je jouw reactie toe aan dit artikel?x