WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

SAP Business ByDesign: een cloud gebaseerd ERP-systeem

Wanneer kleine tot middelgrote bedrijven behoefte hebben aan een ERP systeem, kunnen de kosten en de lange implementatietijd een obstakel vormen. SAP heeft voor deze bedrijven SAP Business ByDesign (BbyD) ontwikkeld.

Wat is SAP Business ByDesign?

SAP Business ByDesign is een cloud-gebaseerd ERP-systeem bedoeld voor zelfstandige ondernemingen en voor filialen van grote bedrijven (intercompany processing). De processen van zelfstandige ondernemingen kunnen snel worden ondergebracht in de cloud en gewenste functionaliteiten zijn direct beschikbaar. Grote organisaties die al SAP gebruiken, kiezen er meestal niet voor om een zwaar SAP-systeem te installeren bij kleine filialen. Maar door SAP Business ByDesign kunnen deze filialen toch eenvoudig aangesloten worden op het SAP systeem via de cloud. Zo kunnen de processen van de verschillende vestigingen toch op elkaar worden aangesloten.

Wat zijn de voordelen van SAP Business ByDesign?

Organisaties kunnen de bedrijfsprocessen eenvoudig online beheren. Business ByDesign is met een internetverbinding overal toegankelijk, ook via mobiel en tablet. De software wordt als een service aangeboden vanuit de beveiligde datacenters van SAP. Het systeem bevat volledige ERP- en CRM-functionaliteiten. Het ERP-pakket is schaalbaar, dus er kan snel gereageerd worden wanneer de behoefte verandert. Daarnaast kunnen er met SAP Business ByDesign grafische real-time rapportages worden gemaakt.

Vraag gratis de ERP Wijzer aan voor de mogelijke valkuilen van ERP in de cloud. Ook vind je er de prijzen van SAP Business ByDesign.

sap business bydesign voordelen nadelen

Welke functionaliteiten en modules biedt Business ByDesign?

De belangrijkste modules van SAP Business ByDesign zijn:

 • Finance
 • Human Resource Management (HRM)
 • Sales
 • Procurement Management
 • Customer Service Management
 • Customer Relationship Management (CRM)
 • Supplier Relationship Management (SRM)
 • Project management
 • Manufacturing
 • Supply Chain Management (SCM)
 • Warehouse management
 • Payroll
 • Business Analytics

Is het mogelijk Business ByDesign uit te breiden?

Saas-oplossingen en maatwerk gaan zelden hand in hand. Bedrijven maken namelijk gebruik van standaard toepassingen, waar alleen binnen bepaalde grenzen aanpassingen mogelijk zijn. Maar de ERP-fabrikant heeft hiervoor een oplossing: de SAP Store. Hier worden extra deeloplossingen aangeboden door partners en klanten verspreid over de hele wereld. Deze oplossingen kunnen worden toegevoegd aan het eigen systeem. Daarnaast is het met de Cloud Studio mogelijk om het systeem uit te breiden of aan te passen. Door de SAP Store en Cloud Studio behoren branche-specifieke oplossingen tot de mogelijkheden.

Video SAP Cloud Studio

SAP Business ByDesign implementatie

Een ERP-implementatie is een proces dat veel aandacht vereist. Over het algemeen is de implementatietijd van cloud-projecten minder lang dan van on-premise-projecten. Het cloud ERP-pakket van Business ByDesign heeft een gemiddelde implementatieduur van één week tot drie maanden. Ontvang de ERP Wijzer 2023 voor handige tips waar u op moet letten bij het selecteren van een cloud-leverancier, zodat uw data veilig is en blijft.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 28 november). SAP Business ByDesign: een cloud gebaseerd ERP-systeem. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/sap-business-bydesign