WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

SAP Business All-in-One

Het ERP-pakket SAP Business All-in-One (BAiO) is geschikt voor middelgrote bedrijven die een branche-specifiek ERP systeem zoeken. Meestal wordt het pakket geïnstalleerd bij organisaties met minimaal 50 medewerkers. SAP Business All-in-One heeft de verfijning van SAP Business Suite, maar kent een snellere implementatietijd en heeft minder hoge beheerskosten.

SAP Business All-in-One overzicht

Met SAP Business All-in-One (ookwel afgekort tot SAP A1) kunnen kernprocessen binnen de organisatie worden geautomatiseerd in één geïntegreerd systeem. De naam All-in-One komt voort uit de samenstelling van het pakket: het ERP-pakket kan namelijk gecombineerd worden met andere (vaak noodzakelijke) systemen zoals die voor Customer Relationship Management (CRM), Supplier Relationship Management (SRM), Human Capital Management (HCM) en Business Intelligence (BI). SAP BAiO kan integreren met desktop-toepassingen zoals IBM Lotus Notes, Microsoft Office en Microsoft Excel. Het voordeel van dit ERP-pakket is dat het branche-specifieke oplossingen biedt. Het systeem ondersteunt bedrijven die te maken hebben met verschillende vestigingen, talen en wetgevingen.

sap business all-in-one specificaties

SAP Business All-in-One functionaliteiten

SAP Business All-in-One is een schaalbare bedrijfsoplossing, doordat functionaliteiten toegevoegd of verwijderd kunnen worden. Het systeem kan draaien op de in-memory technologie van SAP HANA. Naast de functionaliteiten voor een gestroomlijnde Enterprise Resource Planning – zoals productie, inkoop, verkoop, financiën – kan het systeem ook aangevuld worden met de volgende management-onderdelen:

  • Customer Relationship Management

Het overzichtelijk beheren van alle soorten klantenrelaties.

  • Supplier Relationship Management

Samenwerking met leveranciers voor effectieve inkoopprocessen.

  • Business Intelligence

Het maken van (actuele) financiële en operationele analyses/rapporten.

  • Human Capital Management

Big data gebruiken om het meeste uit medewerkers te halen (talentmanagement).

SAP Business All-in-One per sector

SAP BAiO biedt oplossingen voor een breed spectrum aan sectoren. Minimaal 80% is vooraf branche-specifiek gedefinieerd en de overige 20% wordt samen met een SAP-partner naar wens ingevuld. Deze voorconfiguraties zorgen ervoor dat bedrijfs- of sectorspecifieke wensen vlot kunnen worden geïmplementeerd en aangepast. SAP Business All-in-one biedt ruim 700 specifieke toepassingen voor 25 verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, retail, automotive, banking en logistiek. Ontvang gratis de ERP Wijzer voor een overzicht met alle sectoren waar SAP Business All-in-One specifieke oplossingen voor heeft ontwikkeld.

SAP Business All-in-One implementatiewijze

De implementatie van SAP Business All-in-one is zowel in de cloud als on-premise mogelijk. Hoewel bedrijven steeds vaker bedrijfsapplicaties in de cloud gebruiken, moet deze implementatiemethode wel bij de organisatie passen. Wees bewust van alle voor- en nadelen van de cloud en maak duidelijke afspraken rondom het thema cloud-security.

Kosten SAP Business All-in-One

Er zijn grote verschillen qua ERP-kosten tussen een ERP-pakket dat in de cloud of on-premise wordt geïnstalleerd. Ook de uiteindelijke prijs van SAP BAiO kan erg verschillen, aangezien elk bedrijf andere beslissingen maakt over de implementatiemethode, de invulling van het pakket en het aantal functionaliteiten die aan het systeem worden toegevoegd. Ontvang kosteloos de ERP Wijzer voor een overzicht met de gemiddelde kosten van diverse ERP systemen.

Keuze voor SAP Business All-in-One

Binnen SAP zijn er verschillende mogelijkheden rondom ERP, maar hoe zit het met andere pakketten van concurrenten? Hoe weet een organisatie welk pakket goed bij ze past en compleet afgesteld kan worden op hun specifieke bedrijfsprocessen? Informatie van leveranciers kan gekleurd zijn en zou niet de enige informatiebron moeten zijn. Het onafhankelijke kenniscentrum ICT Portal stelt daarom gratis de ERP Wijzer 2023 ter beschikking en dient ter ondersteuning tijdens een ERP-traject.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 28 november). SAP Business All-in-One. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/sap-business-all-in-one