WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Breng je wensen en eisen in kaart

ERP Productie Functionaliteitenoverzicht

Dit kennisdocument is bedoeld voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een (nieuw) ERP-systeem voor productiebedrijven. Productiebedrijven stellen vaak specifieke eisen aan een ERP, en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor deze uitgave zijn de functionaliteiten van allerlei verschillende ERP-pakketten op de markt samengebracht. Dit hulpmiddel versnelt het proces om de wensen en eisen voor een nieuw ERP-systeem voor productiebedrijven compleet te krijgen. De functionaliteiten kunnen direct op basis van prioriteit met selectievakjes worden aangevinkt en opgeslagen.

Formaat: online uitgave
Pagina’s: 63
Aantal ERP Productie-selectiecriteria: 438
Lidmaatschap: Premium

Word Premium-lid van ICT Portal om deze uitgave direct te lezen.

Aan de slag

Beoordeel deze uitgave:

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 6 Gemiddeld: 5
Beschrijving
Inhoudsopgave

Wat vind je precies in het overzicht?

Dit ERP Productie Functionaliteitenoverzicht is een hulpmiddel voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een ERP-systeem met een sterke productiemodule (manufacturing). De mogelijkheden voor productiebedrijven zijn namelijk enorm uitgebreid, en projectleiders verliezen zich maar al te vaak in de hoeveelheid functionaliteiten die beschikbaar is. Bovendien bestaan er voor één functionaliteit vaak verschillende benamingen, wat het juiste pakket kiezen nóg lastiger maakt. Deze uitgave bundelt alle functionaliteiten die verschillende ERP-pakketten op dit moment aanbieden in één duidelijk overzicht. Door het invullen van de checklist kunnen organisaties zelfstandig bepalen welke functionaliteiten noodzakelijk zijn, en welke prioriteit ze hebben. Daarmee kan een bedrijf zich goed voorbereiden tijdens de oriëntatiefase en biedt dit document houvast tijdens het ERP-selectietraject.

Hoe kan dit hulpmiddel slim worden ingezet?

Het ERP Productie Functionaliteitenoverzicht wordt aangeboden in de vorm van een uitgebreide checklist. Dit zorgt voor voldoende verdieping, zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak. De gewenste functionaliteiten kunnen worden aangevinkt, en de volledig ingevulde en opgeslagen lijst kan naar ICT Portal worden verstuurd via de knop ‘Selectiehulp’ in de menubalk onder in het scherm. Ook kun je de ingevulde gegevens naar jezelf sturen, via de knop ‘E-mail’ in dezelfde menubalk onder in het scherm. Op basis van deze ingevulde wensen en eisen kunnen we enkele geschikte software-opties voorstellen die voldoen aan de opgestelde criteria, zodat je de meest bijpassende ERP-pakketten goed kan vergelijken tijdens het oriëntatietraject.

Dit Functionaliteitenoverzicht kan worden gebruikt ter ondersteuning van het opstellen van een Request For Information (RFI), maar is geen handleiding voor het opstellen van een RFI. Voor een RFI zijn ook andere zaken van belang, zoals prijs, service tijdens en na de implementatie, ervaring van de leverancier, referenties, etc. Voor verdere ondersteuning in dit proces kan je contact opnemen met ICT Portal. ICT Portal is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven tijdens selectietrajecten en kan helpen bij de selectie van bijpassende ERP-pakketten.

  • Checklist A: Engineering
  • Checklist B: Shop Floor Control
  • Checklist C: Projectmatig werken
  • Checklist D: Bijbehorende diensten
  • Checklist E: Rapportage en dataverzameling
  • Checklist F: Productiefunctionaliteiten voor specifieke sectoren
  • Checklist G: Integraties
  • Checklist H: Raakvlakken met andere bedrijfsprocessen
  • Checklist I: Technische kenmerken
  • De lijsten ingevuld, en wat nu?
Het screenshot op deze pagina geeft meer informatie over de inhoud van deze uitgave.

Goed om te weten

Hoe krijg ik toegang tot deze uitgave?

Deze uitgave staat klaar in je eigen online bibliotheek. Meld je aan op deze pagina om direct toegang te krijgen.

Altijd actueel

De inhoud van de publicatie wordt continu geactualiseerd. De digitale uitgave wordt aangeboden in HTML5-formaat. Hiermee is de publicatie via je eigen browser te bekijken en kunnen we gebruik maken van interactieve elementen.

Voor wie is deze uitgave bedoeld?

Voor projectleiders, managers, (ICT)-professionals, studenten en docenten.