WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

ERP Productie Functionaliteitenoverzicht

Dit kennisdocument is bedoeld voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een (nieuw) ERP-systeem voor productiebedrijven. Productiebedrijven stellen vaak specifieke eisen aan een ERP, en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor deze uitgave zijn de functionaliteiten van allerlei verschillende ERP-pakketten op de markt samengebracht. Dit hulpmiddel versnelt het proces om de wensen en eisen voor een nieuw ERP-systeem voor productiebedrijven compleet te krijgen. De functionaliteiten kunnen direct op basis van prioriteit met selectievakjes worden aangevinkt en opgeslagen.

Formaat: online uitgave
Pagina’s: 63
Aantal ERP Productie-selectiecriteria: 438
Lidmaatschap: Premium

Direct Openen

Word Premium-lid voor 29€ per maand om dit Digiboek te openen.

Beoordeel deze uitgave:

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 6 Gemiddeld: 5
Beschrijving
Inhoudsopgave
Review

Wat vind je precies in het overzicht?

Dit ERP Productie Functionaliteitenoverzicht is een hulpmiddel voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een ERP-systeem met een sterke productiemodule (manufacturing). De mogelijkheden voor productiebedrijven zijn namelijk enorm uitgebreid, en projectleiders verliezen zich maar al te vaak in de hoeveelheid functionaliteiten die beschikbaar is. Bovendien bestaan er voor één functionaliteit vaak verschillende benamingen, wat het juiste pakket kiezen nóg lastiger maakt. Deze uitgave bundelt alle functionaliteiten die verschillende ERP-pakketten op dit moment aanbieden in één duidelijk overzicht. Door het invullen van de checklist kunnen organisaties zelfstandig bepalen welke functionaliteiten noodzakelijk zijn, en welke prioriteit ze hebben. Daarmee kan een bedrijf zich goed voorbereiden tijdens de oriëntatiefase en biedt dit document houvast tijdens het ERP-selectietraject.

Hoe kan dit hulpmiddel slim worden ingezet?

Het ERP Productie Functionaliteitenoverzicht wordt aangeboden in de vorm van een uitgebreide checklist. Dit zorgt voor voldoende verdieping, zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak. De gewenste functionaliteiten kunnen worden aangevinkt, en de volledig ingevulde en opgeslagen lijst kan naar ICT Portal worden verstuurd via de knop ‘Selectiehulp’ in de menubalk onder in het scherm. Ook kun je de ingevulde gegevens naar jezelf sturen, via de knop ‘E-mail’ in dezelfde menubalk onder in het scherm. Op basis van deze ingevulde wensen en eisen kunnen we enkele geschikte software-opties voorstellen die voldoen aan de opgestelde criteria, zodat je de meest bijpassende ERP-pakketten goed kan vergelijken tijdens het oriëntatietraject.

Dit Functionaliteitenoverzicht kan worden gebruikt ter ondersteuning van het opstellen van een Request For Information (RFI), maar is geen handleiding voor het opstellen van een RFI. Voor een RFI zijn ook andere zaken van belang, zoals prijs, service tijdens en na de implementatie, ervaring van de leverancier, referenties, etc. Voor verdere ondersteuning in dit proces kan je contact opnemen met ICT Portal. ICT Portal is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven tijdens selectietrajecten en kan helpen bij de selectie van bijpassende ERP-pakketten.

  • Checklist A: Engineering
  • Checklist B: Shop Floor Control
  • Checklist C: Projectmatig werken
  • Checklist D: Bijbehorende diensten
  • Checklist E: Rapportage en dataverzameling
  • Checklist F: Productiefunctionaliteiten voor specifieke sectoren
  • Checklist G: Integraties
  • Checklist H: Raakvlakken met andere bedrijfsprocessen
  • Checklist I: Technische kenmerken
  • De lijsten ingevuld, en wat nu?

Wat vond je van dit Digiboek?

Ervaringen van Premium-leden

Bart Jansen (Eigenaar, AluSport)

“Ons bedrijf kent de laatste jaren een sterke groei en een ERP-systeem was noodzakelijk. Het is helaas niet makkelijk om door de bomen het bos te zien. Bij onze zoektocht zijn we bij ICT Portal terechtgekomen. Een screening van onze noodzaak en kennis van de markt bracht ons in contact met een aantal partijen die binnen ons budget vielen. Wij zijn blij dat we op deze manier een oplossing hebben kunnen vinden.”