WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne: sectorkennis gecombineerd met gestandaardiseerde technologie

Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (JDE) is een geïntegreerd ERP-pakket waarmee bedrijfsprocessen ondersteund worden en bevat onder andere databases, besturingssystemen en hardware. Het is een breed ERP-pakket waarbij een organisatie kan kiezen uit meer dan 80 applicatiemodules. Hierdoor kunnen specifieke branche- en bedrijfsoplossingen worden ingericht.

Geschiedenis J.D. Edwards

Het bedrijf J.D. Edwards World Solution Company werd in 1977 opgericht en was gespecialiseerd in Enterprise Resource Management systemen. De bedrijfsnaam was een afkorting van de voornamen van de oprichters: J. (Jack Thompson) D. (Dan Gregory) Edwards (Edward McVaney). In 2003 werd het bedrijf overgenomen door PeopleSoft. Twee jaar later werd PeopleSoft op haar beurt weer overgenomen door Oracle. Het ERP-systeem heet inmiddels Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne.

Voor wie is J.D. Edwards EnterpriseOne geschikt?

Het geïntegreerde ERP systeem J.D. Edwards EnterpriseOne is gericht op productie-, distributie- en handelsbedrijven. Daarnaast is het systeem geschikt voor organisaties uit onder meer de bouw, vastgoed, chemische sector, verpakkingsindustrie en de energie-branche. Het bevat een breed scala aan ERP-applicaties, zoals Order en Manufacturing Management, Reporting, Finance en Asset Lifecycle Management.

Gebruiksvriendelijkheid Oracle

ERP-pakketten worden door de jaren heen steeds gebruiksvriendelijker. Onderzoeksbureau Nucleus heeft onderzocht in hoeverre ERP-pakketten van tegenwoordig zowel gebruiksvriendelijk als functioneel zijn. Uit de resultaten blijkt dat het ERP pakket Oracle J.D. Edwards hierop het beste presteert. Een overzicht met de top-3 meest gebruiksvriendelijke pakketten staat in de ERP Wijzer.

J.D. Edwards en Mobile

Het gebruik van het ERP-pakket J.D. Edwards EnterpriseOne is ook via mobiele apparaten mogelijk geworden. De nieuwe technologie ‘ADF Mobile Framework’ maakt het mogelijk dat de applicaties van Oracle JDE toegankelijk worden via mobiel en tablet. Hierdoor kunnen beslissingen overal en sneller worden genomen op basis van real-life data.

Keuze voor J.D. Edwards EnterpriseOne

Met het ERP-pakket van J.D. Edwards EnterpriseOne wordt een uitgebreid en degelijk ERP-systeem binnengehaald. Maar hoe weet een organisatie of juist dit JDE-pakket het meest geschikt is voor hun organisatie? Een ERP-selectietraject is namelijk niet eenvoudig. Het gekozen ERP-pakket zal een belangrijk onderdeel vormen van de toekomstige bedrijfsvoering. Ontoereikend vergelijkingsmateriaal over mogelijke andere pakketten of overhaast genomen beslissingen zijn daarom niet gewenst. Het onafhankelijk kenniscentrum ICT Portal stelt daarom kosteloos de ERP Wijzer 2024 ter beschikking. De wijzer is bedoeld ter ondersteuning van uw ERP-selectietraject en bevat actueel kennismateriaal over verschillende pakketten, leveranciers, kosten en ERP-valkuilen.

jd edwards nav ax sap vergelijking

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2023, 7 december). Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne: sectorkennis gecombineerd met gestandaardiseerde technologie. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/jd-edwards-enterpriseone