WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne: sectorkennis combineert met gestandaardiseerde technologie

Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (JDE) is een geïntegreerd ERP-pakket waarmee bedrijfsprocessen ondersteund worden en bevat onder andere databases, besturingssystemen en De hardware van een informatiesysteem is de materiële component, alles wat je fysiek kan aanraken. Voorbeelden hiervan zijn de computermuis, het scherm, het toetsenbord, de processor, de harde schijf etc. Om een informatiesysteem te doen werken, moet deze hardware aangedreven worden door verschillende programma’s, die niet materieel zijn. Zo is er een besturingssysteem nodig (zoals Windows of MacOS), en wordt er vaak extra software geïnstalleerd voor de uitvoering van specifieke taken. Dit kunnen eenvoudige taken zijn zoals tekstverwerking, maar ook video-editing of zelfs de gehele Enterprise Resource Planning.hardware. Het is een breed ERP-pakket waarbij een organisatie kan kiezen uit meer dan 80 applicatiemodules. Hierdoor kunnen specifieke branche- en bedrijfsoplossingen worden ingericht.

Geschiedenis J.D. Edwards

Het bedrijf J.D. Edwards World Solution Company werd in 1977 opgericht en was gespecialiseerd in Enterprise Resource Management systemen. De bedrijfsnaam was een afkorting van de voornamen van de oprichters: J. (Jack Thompson) D. (Dan Gregory) Edwards (Edward McVaney). In 2003 werd het bedrijf overgenomen door PeopleSoft. Twee jaar later werd PeopleSoft op haar beurt weer overgenomen door Het bedrijf Oracle werd in 1977 opgericht in Californië, Verenigde Staten. In de beginjaren kreeg Oracle haar status dankzij de database software. Het bedrijf zette namelijk als eerste een relationele database op de markt. Door de jaren heen heeft Oracle een aantal bedrijven overgenomen: Peoplesoft (2005), Hyperion (2007), BEA Systems (2008) en Sun Microsystems (2009). Tegenwoordig heeft het Amerikaanse concern veel verschillende bedrijfsapplicaties onder haar vleugels, waaronder ook cloudapplicaties.Oracle. Het Een ERP-systeem brengt belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samen. Actuele gegevens over de productie, in- en verkoop, logistiek en administratie worden gekoppeld. Automatische werkprocessen verhogen de productiviteit, en verlagen de kosten.ERP-systeem heet inmiddels Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne.

Voor wie is J.D. Edwards EnterpriseOne geschikt?

Het geïntegreerde ERP systeem J.D. Edwards EnterpriseOne is gericht op productie-, distributie- en Een handelsonderneming kiest vaak voor de aanschaf van een systeem voor Enterprise Resource Planning (ERP) dat speciaal gericht is op de handelsactiviteiten zoals orderpicking, magazijnindeling en voorraadbeheer. Voor welke specifieke problemen kan een ERP een oplossing bieden? Welke functionaliteiten zijn essentieel voor de handel? Hoe kan de software bijdragen aan hogere winstmarges?handelsbedrijven. Daarnaast is het systeem geschikt voor organisaties uit onder meer de Voor ingenieursbureaus, technisch adviesbedrijven, architecten, vastgoedontwikkelaars, aannemers en andere bedrijven binnen de bouw- en ingenieursbranche zijn sectorspecifieke document management systemen het bekijken waard. Maar welke functionaliteiten zijn van belang? Geven bedrijven binnen de sector vaker de voorkeur aan een sectorspecifiek DMS, of juist vaker aan een standaardpakket?bouw, vastgoed, chemische sector, verpakkingsindustrie en de energie-branche. Het bevat een breed scala aan ERP-applicaties, zoals Order en Manufacturing Management, Reporting, Finance en Asset Lifecycle Management.

Gebruiksvriendelijkheid Oracle

ERP-pakketten zijn er in allerlei soorten en maten, maar welke systemen passen het beste bij uw organisatie? En wanneer het juiste ERP-pakket is gevonden, welke ERP-leverancier heeft de beste pakketprijzen en blinkt uit in betrouwbaarheid? Het is belangrijk om te weten dat het selecteren van een ERP-pakket eigenlijk niet bij de selectie zelf begint. Er gaat eerst een ander proces vooraf aan de selectie van de juiste ERP-software. Organisaties die de bedrijfsprocessen uitvoerig in kaart brengen komen achteraf minder vaak voor verrassingen te staan. Het maken van een zogenaamde blueprint zorgt ervoor dat een bedrijf een duidelijk beeld heeft van de interne afdelingen, hun onderlinge verhoudingen en processen. Zo kunnen er vervolgens belangrijke besluiten worden genomen, zoals de gewenste functionaliteiten en de manier waarop het pakket moet worden geïmplementeerd (on-premise, cloud of hybride).ERP-pakketten worden door de jaren heen steeds gebruiksvriendelijker. Onderzoeksbureau Nucleus heeft onderzocht in hoeverre ERP-pakketten van tegenwoordig zowel gebruiksvriendelijk als functioneel zijn. Uit de resultaten blijkt dat het ERP pakket Oracle J.D. Edwards hierop het beste presteert. Een overzicht met de top-3 meest gebruiksvriendelijke pakketten staat in de De ERP Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich willen informeren over de prijzen en mogelijkheden van een (nieuw) ERP-pakket. U vindt er gedetailleerde informatie over verschillende pakketten, waaronder Oracle.ERP Wijzer.

J.D. Edwards en Mobile

Het gebruik van het ERP-pakket J.D. Edwards EnterpriseOne is ook via mobiele apparaten mogelijk geworden. De nieuwe technologie ‘ADF Mobile Framework’ maakt het mogelijk dat de applicaties van Oracle JDE toegankelijk worden via mobiel en tablet. Hierdoor kunnen beslissingen overal en sneller worden genomen op basis van real-life data.

Keuze voor J.D. Edwards EnterpriseOne

Met het ERP-pakket van J.D. Edwards EnterpriseOne wordt een uitgebreid en degelijk ERP-systeem binnengehaald. Maar hoe weet een organisatie of juist dit JDE-pakket het meest geschikt is voor hun organisatie? Een ERP-selectietraject is namelijk niet eenvoudig. Het gekozen ERP-pakket zal een belangrijk onderdeel vormen van de toekomstige bedrijfsvoering. Ontoereikend vergelijkingsmateriaal over mogelijke andere pakketten of overhaast genomen beslissingen zijn daarom niet gewenst. Het onafhankelijk kenniscentrum ICT Portal stelt daarom kosteloos de De ERP Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich willen informeren over de prijzen en mogelijkheden van een (nieuw) ERP-pakket. U vindt er gedetailleerde informatie over verschillende pakketten, waaronder Oracle.ERP Wijzer 2021 ter beschikking. De wijzer is bedoeld ter ondersteuning van uw ERP-selectietraject en bevat actueel kennismateriaal over verschillende pakketten, ERP-leveranciers zijn er in overvloed op de Nederlandse markt. Stuk voor stuk proberen ze de beste op hun terrein te zijn. Er zijn verschillende factoren op basis waarvan een bedrijf voor een bepaalde leverancier kiest. De kwaliteit van de dienstverlening is een zeer belangrijk aspect, maar is vooraf moeilijk in te schatten. Welke leverancier sluit goed aan bij mijn bedrijf? Dit is de hamvraag bij elk ERP implementatietraject. Het is ook niet altijd een gemakkelijke vraag om beantwoord te krijgen. Er bestaat helaas niet zoiets als een top 10 van ERP-leveranciers waar elk bedrijf uit zou moeten kiezen.leveranciers, De ERP-kosten vormen een belangrijke factor bij de selectie van een ERP-pakket. Welk budget moet een organisatie opzij zetten voor een ERP-implementatie? Wat zijn de kosten per gebruiker en wat zijn de tarieven van een licentie? Maar ook: wat zijn de prijsverschillen tussen ERP on-premise en ERP in de cloud? Kortom: wat kost een compleet ERP-systeem? Heeft je bedrijf voldoende aan een systeem van 20.000 euro, of is het bijvoorbeeld realistischer uit te gaan van 200.000 euro?kosten en ERP-valkuilen.

jd edwards nav ax sap vergelijking

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 5

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 26 mei). Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne: sectorkennis combineert met gestandaardiseerde technologie. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/jd-edwards-enterpriseone