WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Diensten

Onafhankelijk, objectief advies

Hoewel er veel informatie te vinden is op ICT Portal, heb je soms gewoon een specifieke vraag of vraagstuk. Ben je de juiste weg ingeslagen op softwaregebied, hoe zit het met de integratie van bepaalde applicaties, of welke leverancier zou een goede match zijn met jouw bedrijf? ICT Portal biedt zowel gratis als betaald advies.

Het moderne alternatief voor de klassieke ICT-Consultant
Het moderne alternatief voor de klassieke ICT-Consultant

Gratis advies: wél hulp, maar geen kosten

Softwarepakketselectie - Basic

Softwarepakketselectie - Basic

GRATIS

Op basis van je wensen en eisen worden er enkele geschikte software-oplossingen geselecteerd voor je shortlist. Deze pakketselectie is kosteloos en onafhankelijk, en de geselecteerde leveranciers verzorgen een demo van hun softwarepakket.

ICT Portal doet voortdurend onderzoek naar ICT-pakketten en -leveranciers. Ongeveer 90% van de leveranciers is bij de portal aangesloten. Zij betalen allemaal hetzelfde bedrag om steeds onderzocht te worden. Aangezien het er zo veel zijn, kan ICT Portal haar onafhankelijkheid bewaren, en kan de selectie kosteloos blijven. Zo profiteer je van alle aanwezige kennis en kun je op een effectieve manier oplossingen vinden die passen bij je bedrijfsprocessen en projectgrootte. Vergelijk verschillende pakketten, en krijg een goed beeld van de mogelijkheden, de haalbaarheid en de kosten.

In welke situatie is deze dienst een uitkomst?

  • Als je de wensen en eisen al in kaart hebt gebracht, en bezig bent met een marktverkenning.
  • Als je een check wilt op je eigen shortlist. Heb je de juiste pakketten gevonden, of zie je interessante opties over het hoofd?
  • Als je wel hulp nodig hebt bij de marktverkenning, maar er geen budget is voor betaalde consultancy. Je ontvangt dan een korte uitleg over waarom partijen zijn geselecteerd. Voor een uitvoeriger onderbouwing en leveranciersmatrix zie ook: ‘Ondersteuning bij inventarisatie en pakketselectie’.

Afspraak inplannenTelefonisch overleg

Meer informatie
Digiboeken - Basic

Digiboeken - Basic

GRATIS

ICT Portal maakt Digiboeken over belangrijke ICT-thema’s, zoals ERP, CRM, DMS, HRM, BPM, etc. Deze Digiboeken staan in de digitale bibliotheek. Met een gratis Basic-account zijn de basisboeken kosteloos te raadplegen.

Alle Digiboeken worden regelmatig geactualiseerd en aangevuld met de nieuwste informatie. Ze geven professionals een goede indruk van complexe ICT-onderwerpen. De bibliotheek biedt moderne functionaliteiten, zoals het maken van aantekeningen, markeren van tekst, zoeken in boeken, en dynamische grafieken en tabellen.

Bekijk catalogus Account aanmaken

Meer informatie

Betaald advies: méér hulp, maar geen torenhoge kosten

Digiboeken - Premium

Digiboeken - Premium

€29 per maand

In de digitale bibliotheek staan Premium Digiboeken die kennis bieden aan professionals. Het is praktijkgerichte content gericht op het verbeteren van je bedrijfsprocessen.

De betaalde Premium Digiboeken kenmerken zich door een hoge informatiedichtheid, kennis van experts, projectdocumentatie die je tijdens een ICT-traject kunt inzetten, etc. Bij de ontwikkeling van deze Digiboeken is onderzoek gedaan, zijn interviews gehouden, is video opgenomen, is moeilijk verkrijgbare kennis verzameld en zijn dynamische tools toegevoegd.

De Premium Digiboeken worden regelmatig geactualiseerd en aangevuld met de nieuwste informatie. Ze geven professionals een goed beeld van complexe ICT-onderwerpen. De bibliotheek biedt moderne functionaliteiten, zoals het maken van aantekeningen, markeren van tekst, zoeken in boeken, en dynamische grafieken en tabellen.

Bekijk catalogus Account aanmaken

Meer informatie
Project Cockpit

Project Cockpit

€250 per maand

De Project Cockpit stelt je in staat om softwareprojecten tot een goed einde te brengen. Zelfs als je weinig of geen ervaring hebt met projectmanagement. De Project Cockpit begeleidt je door de voorbereidingsfase, de inventarisatiefase en de selectiefase. Tijdens deze beginperiode van een ICT-traject ben je als bedrijf vaak op jezelf aangewezen. De Project Cockpit biedt houvast in de vorm van voorgedefinieerde taken, (project)document templates, een planning, een software vergelijkingsmatrix, key user surveys, procesflow tekentool etc. Geschikt voor bedrijven die zelf het project willen leiden, maar wel behoefte hebben aan een bewezen structuur en professionele projectaanpak.

De Project Cockpit biedt 80% van de toegevoegde waarde van een klassieke consultant. Het dashboard is namelijk gebouwd en gevuld met de input van ervaren consultants, en is erop gericht je door het project te begeleiden. Door collega’s als gebruiker toe te voegen, krijgen ook zij via een eigen dashboard goed zicht op het project. Toch persoonlijke hulp nodig? Je kunt ons altijd snel bereiken zodat we een handje kunnen helpen. Beschikbaar voor ERP-, DMS- en HR-softwareprojecten.

Termen die van toepassing zijn op de Project Cockpit: projectplanner, informatie uit de praktijk, taakbeheer, projectaanpak, consultant, educatie, praktische tools, projectmethode.

Contact

Meer informatie
Ondersteuning bij inventarisatie en pakketselectie

Ondersteuning bij inventarisatie en pakketselectie

Vanaf € 5.500

Heb je meer hulp op maat nodig bij je project, dan helpt ICT Portal je met onafhankelijk advies tijdens de voorbereidings-, analyse en selectiefase. Geschikt voor bedrijven die weinig tijd hebben naast hun dagelijkse werkzaamheden, of specifieke ervaring met ICT-projectmanagement missen.

Aan de hand van een beproefde methode worden de juiste stappen gezet om geschikte softwareoplossingen en -partners te selecteren. ICT Portal helpt bij het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen, voert gesprekken met key users van kernafdelingen en stelt de functionele wensen en eisen op. Deze aanpak zorgt voor een optimale voorbereiding en voor kennisvergroting bij stakeholders en medewerkers. ICT Portal maakt een inventarisatierapport dat de basis vormt voor de selectiefase.

Het doel van de selectiefase is om op basis van de inventarisatie en het programma van eisen geschikte leveranciers te selecteren die (in hoge mate) voldoen aan de gestelde eisen. Het resultaat is een selectierapport met samenvattingen en een scorematrix.

De gemiddelde doorlooptijd van het volledige traject is drie tot vijf weken. De basisvergoeding van deze ondersteuning bedraagt € 5.500, maar is afhankelijk van de complexiteit van de processen. Eventuele meerkosten worden uiteraard van tevoren besproken.

Afspraak inplannenTelefonisch overleg

Meer informatie
Ander advies nodig?

Ander advies nodig?

ICT Portal denkt graag met je mee om je op het goede moment van de juiste ICT-informatie te voorzien. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van content of onderzoeksrapporten, kennisdeling met het onderwijs, conferenties en webinars, etc. Klik op ‘meer informatie’ om een indruk te krijgen van wat anderen aan ons vroegen, of neem contact op om te overleggen.

Onderzoeksrapporten

ICT Portal beschikt over veel data en inzichten. Ben je op zoek naar een rapport over de impact van ICT in een bepaalde sector, een vergelijking van softwarepakketten, of tendensen in de markt? ICT Portal maakt onderzoeksrapporten op maat.

Voortgezet en hoger onderwijs

Actuele en praktische informatie uit het bedrijfsleven mag niet ontbreken in het opleidingsprogramma van onderwijsinstellingen. Om studenten en scholieren zo goed mogelijk voor te bereiden op hun professionele carrière, is het bieden van kennis over bedrijfssoftware, projectmanagement en procesoptimalisatie een must. ICT Portal voorziet in deze educatieve behoefte van zowel het voortgezet als hoger onderwijs, door het bieden van een centrale digitale ICT-bibliotheek. Deze bibliotheek wordt jaarlijks door duizenden scholieren en studenten gebruikt voor actieve kennisvergaring. De aangeboden informatie wordt continu geactualiseerd en uitgebreid, en komt voort uit de werkelijke bedrijfspraktijk. Hiermee wordt een belangrijke brug geslagen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Webinars en events

Vertegenwoordigers van ICT Portal leveren als spreker regelmatig een bijdrage aan conferenties en webinars, en nemen daarnaast deel aan kennissessies. De focus ligt daarbij meestal op het optimaliseren van bedrijfsprocessen door middel van software.

Contact

Meer informatie