WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Analyse van Priority Software: wat heeft dit ERP-platform te bieden?

De namen van de grote traditionele ERP-spelers kent bijna iedereen wel. Maar hoe zit het met de niche-spelers? Priority Software is hier een voorbeeld van. Dit platform maakt flinke sprongen in ERP-land. Termen als open, flexibel, no-code, modern en kunstmatige intelligentie zijn deze leverancier niet vreemd. Tijd om dit ERP-pakket eens van dichtbij te bekijken.

Inhoudsopgave

  1. Wat is Priority?
  2. Screenshots voor visuele indruk
  3. Doelgroep
  4. Standaard functionaliteiten
  5. Uitgelichte functionaliteiten
  6. Flexibiliteit, integraties en koppelingen
  7. Concurrenten op de markt
  8. Hoeveel kost Priority ERP?
  9. Plus- en minpunten
  10. Conclusie over het ERP-platform

Wat is Priority Software?

Softwarefabrikant Priority Software helpt bedrijven om hun processen efficiënter te beheren. Haar gelijknamige ERP-systeem is een alles-in-één oplossing met zowel operationele als administratieve functionaliteiten. Het is een flexibel en open systeem, waardoor bedrijven niet gebonden zijn aan een rigide structuur.

samenvatting priority erp

Met deze ERP-software kun je elke stap van een bedrijfsproces afdekken, bijvoorbeeld: het proces start bij de verkoop, daarna volgt de planning, de productie, kwaliteitscontrole, voorraad en levering, financiële afwikkeling en tot slot de nazorg met onderhoud en support.

information-variant-circle-outline Priority Software in het kort:
  • Opgericht: in 1986 (Israël)
  • Kantoren: vier locaties wereldwijd (België, Engeland, Verenigde Staten en Israël)
  • Werknemers: 550
  • Klanten: 15.000 in 70+ landen

Gebruikersomgeving (screenshots)

priority erp dashboard home
Screenshot 1: Priority ERP dashboard (home)
priority erp dashboard purchase
Screenshot 2: Dashboard inkoopmodule
priority erp sales order formulier
Screenshot 3: Sales orderformulier
priority erp nocode automation tool
Screenshot 4: No-code Automation tool
priority erp executive reports
Screenshot 5: Management rapportage

Voor welke bedrijven is de software geschikt?

Priority spreekt vooral bedrijven aan die de traditionele grote ERP-pakketten niet flexibel, kostbaar en complex vinden. De belangrijkste doelgroep van Priority bestaat uit bedrijven met 100+ medewerkers.

Het systeem wordt in verschillende sectoren gebruikt, zoals de productie, distributie, logistiek, elektronica, medische apparaten, ICT, detail- en groothandel, bouw en professionele dienstverlening.

Het platform kan nationaal en internationaal worden ingezet, aangezien het multi-taal en -valuta ondersteunt. Priority ERP wordt voornamelijk gebruikt door het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Europa, het Midden-Oosten en Noord Amerika. Priority ERP is gelokaliseerd in bijna 20 verschillende talen in verschillende wereldwijde regio’s, om te voldoen aan lokale overheids-, belasting- en bankvoorschriften en -eisen.

glasses Kennisgestuurde marktoriëntatie

Het kiezen van de juiste ERP-software kan lastig zijn. ICT Portal biedt gratis ondersteuning voor een marktverkenning, zodat je eenvoudig de beste oplossing vindt. Maak gebruik van de kosteloze softwareselectie.

Standaard functionaliteiten: de basis van procesbeheer

Priority heeft een brede waaier van functionaliteiten die in veel behoeften van bedrijven kan voorzien. Hieronder volgt een overzicht:

Facturatie, debiteuren, crediteuren, grootboek, begrotingen, budgetbeheer, kostenallocatie, kasbeheer, kostenanalyse voor fabrikanten en bedrijven, winstbeheersing, betalingen, voorraad, vaste activa, bankleningen, leasing en bedrijfsleningen, tijdregistratie en aanwezigheid, en onderhoud van financiële gegevens.
Onderdelen (parts), magazijnbeheer, leveringsplanning, WMS, voorraadtransacties, leveringstracking, kwaliteitsborging, etiketteren, en onderhoud van voorraad.
Besteladviezen, inkooporders, leveranciersbeheer, en voorraadplanning.
Lead- en kansenbeheer, real-time inzicht in pipeline, offertes, verkooporders, prijsstelling, klanttevredenheidsonderzoek, verkooptargets en prognoses, klantenservice, en proactieve dienstverlening.
Service calls, contracten, kwaliteitscontrole, en mobiele app voor field sales.
MRP, productieplanning, vraagprognoses, en kwaliteitscontrole.
Kostenberekening per project, rapporten en controle van onderhanden werk, extern webtoegang tot documenten, schattingen en meer. Realtime inzicht in verkoop, cashflow, marges en kredietbeheer. Volledig geïntegreerde management-/boekhoudoplossing, productversiebeheer en stuklijst (BOM), goedkeuring van engineeringprocessen, productgegevensbeheer (PDM), multidivisieplanning, beheer van engineeringwijzigingen (ECO) en revisiebeheer.
Real-time tracking van verhuurd materiaal op basis van locatie, status en beschikbaarheid. Planning, reservering, boeking, levering en retournering van apparatuur. Prijsbepaling, facturering en betaling.
Inkoopbeheer, voorraadbeheer, materiaalplanning, productiecontrole, Engineering Change Orders, kwaliteitsborging, leveranciersbeheer, distributie- en leveringsplanning, intercompany-transacties, en klantenservice en onderhoud.
Data-analyses, multi-dimensierapportages, dashboards, KPI’s, en integratie met BI-tools van derden.
No-code tool om processen en intelligente werkstromen te bouwen, inclusief goedkeuringsstappen, automatische e-mail, herinneringen en meer.
Inzicht in projecten en risico’s, budgetbewaking, takenbeheer, mijlpalen, projectplanning, onderhanden werk, resource management, voor- en nacalculatie, en projectrapportages.
Personeelsdossiers, employee lifecycle management, beheer van arbeidsovereenkomsten, talentbeheer, wervingsflows, onboarding, beoordeling, employee self-service, personeelskosten, en tijdregistratie.
Master data management, distributie van gegevens en bedrijfslogica, intercompany-processen, begrotingsopmaak en -monitoring, rapporten en formulieren.
Procesautomatisering, aanbevelingen, en optimalisatie-algoritmes.
Analyses over alle bedrijfsonderdelen zoals sales, projecten, financiën, productie, HR, voorraad, etc.

Bezig met het opstellen van een Programma van Eisen voor je nieuwe ERP-systeem? Word Pro-lid van ICT Portal en maak gebruik van alle kant-en-klare checklijsten met functionaliteiten, zoals ERP Productie, ERP Handel, CRM en Financiën. De functionele prioriteiten kun je direct met selectievakjes aanvinken en opslaan.

Uitgelichte functionaliteiten: waarin blinkt het platform uit?

Elk ERP-systeem heeft bepaalde elementen die sterker, uitgebreider of vernieuwender zijn vergeleken met andere ERP-pakketten. Hieronder volgen enkele functionaliteiten waarmee Priority ERP zich onderscheidt van de rest:

priority erp nocode apps portals wms
  • Volledig geïntegreerde WMS: Priority beschikt over een ingebouwd warehouse management systeem met procesautomatie; optimalisatie van order picken, verpakken, wegzetten of vervangen; beste route kiezen; takenbeheer voor de magazijnmedewerker; maximaal gebruik van opslagruimte; real-time transparantie in de voorraadstatus en warehouse-activiteiten met management en controleschermen. Bij veel andere ERP-leveranciers moet er naast het ERP-systeem nog een apart WMS worden aangeschaft en gekoppeld.
  • Mobiele app en webportaal generators: door gebruik te maken van no-code kun je snel gebruiksvriendelijke mobiele apps en webportalen bouwen. Deze draaien op dezelfde systeemdatabase. In enkele uren kun je bijvoorbeeld al een mobiele app maken voor je verkooporders. Of een webportaal waarmee je leveranciers, verkopers of klanten directe toegang kunt geven tot bepaalde (beveiligde) gedeeltes van je ERP. Zo kan een sales manager zijn klant direct laten bestellen in het systeem (een soort self-service). Je voorkomt hiermee veelvoorkomende communicatiebarrières en er is een snelle gestroomlijnde workflow voor jezelf en externe contacten.

Bekijk hieronder hoe de menustructuur met functionaliteiten is ingedeeld in Priority ERP:

erp priority software indeling menustructuur

Flexibiliteit, integraties en koppelingen met andere bedrijfssoftware

Zijn flexibiliteit is een sterk element van het ERP-systeem. Gebruikers kunnen zelf hun eigen documenten, formulieren, en de eerder genoemde mobiele apps en webportalen bouwen, zonder dat je in een programmeertaal hoeft te coderen. Ook kun je je eigen dashboard en opgeslagen zoekfilters personaliseren.

Bij 63% van de ERP-implementaties komt maatwerk kijken. De mogelijkheid om zelfstandig aanpassingen te kunnen maken is dus geen overbodige luxe. In het digiboek ERP Statistieken vind je meer inzichten over ERP-projecten.

Met de business process management tool kun je zelf je bedrijfsprocessen creëren of wijzigen, zonder dat je afhankelijk bent van een externe systeemintegrator die langs moet komen en wijzigen moet aanbrengen. Zo kun je constant je workflows updaten op basis van je evoluerende bedrijfsbehoeften.

priority erp business process management nocode tool

De openheid van het platform blijkt ook uit de verschillende connecties die mogelijk zijn. Er zijn drie niveaus:

  1. Embedded integraties (zoals digitaal bankieren, verzendproces, automatisch berekenen van omzetbelasting, etc.)
  2. Kant-en-klare koppelingen met externe systemen (zoals Power BI, Salesforce, Magento, WooCommerce, Monday.com, etc.)
  3. API’s (zoals REST API, IDBC, Cloud File Sync, Webhooks).

Wat zijn de concurrenten op de markt?

Als je naar ERP-pakketten kijkt die op de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar zijn, dan heeft Priority concurrentie van oplossingen zoals Odoo, Dynamics Business Central, NetSuite, Epicor, Infor, Sage en iQ Ridder (ECI).

In de ERP Wijzer vind je de het kwadrant van Gartner en de positionering van Priority Software ten opzichte van andere cloud ERP-systemen.

Wat zijn de kosten van Priority ERP?

Priority heeft een basispakket met aanvullende modules. Priority maakt voor potentiële klanten een offerte met daarin de prijzen voor het basispakket, de modules die de klant nodig heeft en de relevante licenties. Er bestaan namelijk verschillende type licenties: volledige gebruiker, gelimiteerde gebruiker, alleen-lezen gebruiker, mobiele app gebruiker, warehouse gebruiker, etc.

Het basispakket is leverbaar in twee varianten met elk haar eigen kernmodules en -functionaliteiten: Commercial en Manufacturing. De licentiekosten van het Commercial-pakket bedragen 246 euro per maand, inclusief vijf gebruikers. Het Manufacturing-pakket kost 500 euro per maand, eveneens inclusief vijf gebruikers.

Het pakket kun je uitbreiden met modules, zoals projectmanagement, field service, planningstools, etc. De klant betaalt per module, ongeacht het aantal gebruikers dat in het systeem werkt. Als je een module toevoegt, kunnen alle gebruikers die een Priority-licentie hebben die module dus ook gebruiken.

In de ERP Wijzer worden de prijzen van verschillende ERP-systeem in concrete cijfers aangeduid, inclusief rekenvoorbeeld. Hiermee kun je een inschatting maken van de totale eigendomskosten (total cost of ownership).

Priority heeft flexibele licentiecontracten per kwartaal, terwijl je bij veel andere ERP-leveranciers ziet dat klanten te maken krijgen met langetermijncontracten voor licenties van bijvoorbeeld vijf jaar worden.

In Nederland en België implementeert Priority voor een tarief van 125 euro per uur. Het implementeren van Priority kost minimaal drie tot vier maanden, bij wat grotere bedrijven kan het zes tot acht maanden duren, en bij zeer grote en complexe organisaties een jaar of langer.

In vergelijking met andere ERP-pakketten zal je bij Priority Software niet te maken krijgen met een End-of-Life van de software. De leverancier blijft hetzelfde ERP-pakket namelijk verder ontwikkelen en verbeteren. Voor bestaande klanten is er dus nooit sprake van een gedwongen migratie naar een nieuwer pakket, of dat door de komst van een nieuwer pakket de ondersteuning van je huidige pakket stopt.

12% van de bedrijven die een ERP-systeem hebben geïmplementeerd, heeft de uiteindelijke totaalkosten lager kunnen houden dan vooraf was verwacht. In het gratis digiboek ERP Statistieken lees je hoe zij deze besparing mogelijk hebben gemaakt.

Wat zijn de plus- en minpunten van dit ERP-platform?

De sterke punten die opvallen bij Priority Software:

  • Priority Software draait al sinds 2007 in de cloud, maar kan ook nog steeds on-premise worden geïnstalleerd. Er werken ongeveer 10.000 Priority-klanten in de cloud, en 5.000 on-premise. Het migreren van on-premise naar de cloud is een relatief eenvoudig proces. Beide varianten zijn precies hetzelfde qua functionaliteiten en look & feel. Een klant kan de volgende dag al in de cloud werken; het enige dat verandert is de URL voor het inloggen.
  • Priority Software is ISO 27001 en SOC 1&2 gecertificeerd.
  • De flexibiliteit en de no-code tools om zaken aan te passen maken het systeem aantrekkelijk voor dynamische en groeiende bedrijven. De bedrijfsprocessen kunnen namelijk in de loop der tijd veranderen, en de aanpasbaarheid van het ERP-systeem is dan een belangrijk aspect. Maar ook de flexibiliteit om eenvoudig een mobiele app of web portaal te bouwen is een pluspunt.
  • Onderzoeksbureau IDC stelt dat Priority-referenties de eenvoud van het systeem en de gebruikersinterface waarderen. Updates en nieuwe functionaliteiten zijn ook onmiddellijk zichtbaar, ongeacht het land waarin ze actief zijn.

De uitdagingen waar het ERP-platform mee kampt:

  • Hoewel Priority uitgebreide en robuuste functionaliteiten heeft, willen Priority-referenties volgens IDC nog meer functionaliteiten op het gebied van financiën, planning en analyses.
  • Priority Software is niet het bekendste ERP-product op de markt, en dit kan gevolgen hebben op het gebied van integraties met andere software. Andere softwarefabrikanten maken bijvoorbeeld standaard integraties met bekende oplossingen van SAP, Microsoft en Oracle, maar Priority ERP staat niet direct bovenaan hun lijstje. Bedrijven moeten dan zelf de koppeling bouwen (en betalen), in plaats van een bestaande standaard integratie gebruiken.
  • Waar sommige gebruikers de interface als prettig ervaren, vinden andere gebruikers volgens onderzoeksbureau Gartner dat er verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van de zoekfunctie en de navigatie. Priority werkt aan AI-gebaseerde aanbevelingen, zodat de gebruiker sneller kan vinden wat hij of zij zoekt.

Conclusie

Priority Software is een interessante optie voor (inter)nationale mkb-bedrijven die actief zijn in sectoren als productie, distributie, logistiek en retail. Het moderne ERP-platform is een relatief onbekende niche-speler, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen gezien de robuuste en uitgebreide functionaliteiten die het pakket biedt. Het is een open systeem, waardoor bedrijven niet gelimiteerd worden in het maken van koppelingen met andere systemen. Daarnaast is de flexibiliteit groot, doordat je het systeem naar behoefte kunt configureren en aanpassen. En tot slot is de volledig geïntegreerde WMS-functionaliteit een pré.

lightbulb-on-outline Wel of niet Priority?

Vergelijk verschillende opties tijdens je ERP-oriëntatie. Zo krijg je gevoel met de materie, de (verborgen) kosten en de valkuilen van elk systeem. Neem contact op met ICT Portal voor een gerichte shortlist van ERP-systemen, of start een marktverkenning op de softwareselectiepagina.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2024, 11 oktober). Analyse van Priority Software: wat heeft dit ERP-platform te bieden? ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/priority-software