WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Oracle ERP: ongeveer 17% van de ERP-markt in handen

Oracle staat van oudsher meer bekend om haar database systemen, dan om haar ERP-systemen. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel gekregen in de ERP branche door overnames van bedrijven als J.D. Edwards en Peoplesoft. Inmiddels heeft Oracle ongeveer 17% van de ERP-markt in handen.

Oracle, de geschiedenis in het kort

Het bedrijf Oracle werd in 1977 opgericht in Californië, Verenigde Staten. In de beginjaren kreeg Oracle haar status dankzij de database software. Het bedrijf zette namelijk als eerste een relationele database op de markt. Door de jaren heen heeft Oracle een aantal bedrijven overgenomen: Peoplesoft (2005), Hyperion (2007), BEA Systems (2008) en Sun Microsystems (2009). Tegenwoordig heeft het Amerikaanse concern veel verschillende bedrijfsapplicaties onder haar vleugels, waaronder ook cloud-applicaties.

Sterke punten van Oracle’s ERP

Wanneer de Oracle ERP-systemen onder de loep worden genomen, vallen de volgende pluspunten op:

  • Sterke financiële en accounting functionaliteiten.
  • Goede functionaliteiten voor productieactiviteiten.
  • Internetportaal zorgt voor een goede interactie met klanten en leveranciers.
  • Gedegen IT-architectuur.

oracle erp pakketten mogelijkheden

Oracle ERP implementatie

Gemiddeld zal een Oracle ERP implementatie ongeveer 22,5 maand in beslag nemen. Onderzoek van Panorama laat zien dat een Oracle ERP-implementatie gemiddeld langer duurt dan het installeren van een ERP pakket van Microsoft Dynamics AX, 365, of NAV en dan de implementatie van een ERP-systeem van SAP. Na een Oracle ERP implementatie kreeg 17% van de organisaties meer dan 50% meetbaar bedrijfsvoordeel. Een overzichtelijke vergelijking van de drie belangrijkste ERP-pakketten: Microsoft Dynamics, SAP en Oracle vindt u in de ERP Wijzer.

Oracle ERP in de Cloud

Oracle doet mee met de trend richting de cloud en heeft Oracle ERP Cloud geïntroduceerd. Met Oracle ERP Cloud wordt een ERP systeem voor meer organisaties bereikbaar. Een hoge investering voor het aanschaffen van de software blijft namelijk achterwege, omdat bedrijven per maand naar gebruik betalen. Oracle ERP in de cloud innoveert op verschillende vlakken, zoals het samenwerken met collega’s, Business Intelligence en een rollen-gebaseerd dashboard. Daarnaast kunnen actuele rapporten worden gemaakt, waardoor beslissingen kunnen worden genomen op basis van deze real-time data. Het Oracle ERP systeem is overal via internet bereikbaar, ook via tablet en mobiel.

Keuze voor Oracle ERP

De mogelijkheden bij Oracle op het gebied van Enterprise Resource Planning zijn groot. Met de keuze voor Oracle ERP haalt een organisatie een gedegen en veelzijdig ERP systeem in huis. Organisaties vinden het echter niet altijd eenvoudig om ERP systemen te vergelijken. Wat zijn precies de verschillen tussen het ene ERP-pakket en het andere? En welk systeem past het beste bij uw specifieke bedrijfsprocessen? De ERP Wijzer 2023 helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 28 november). Oracle ERP: ongeveer 17% van de ERP-markt in handen. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/oracle-erp