WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

SAP Business One: ERP-pakket voor het MKB

SAP Business One is een ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is toepasbaar in ruim 150 landen en is zonder beperkingen beschikbaar in meer dan 30 talen. SAP Business One is het meest betaalbare instapmodel van SAP’s ERP-oplossingen.

SAP Business One overzicht

Het ERP-systeem SAP Business One (SAP B1) is een volledige bedrijfsoplossing. Het verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie binnen één systeem, zodat alle gegevens inzichtelijk en toegankelijk worden gemaakt. Binnen de standaard software kan het systeem gedetailleerd en naar eigen wens ingericht worden. De oplossing is geschikt voor MKB-organisaties met een maximum tot ongeveer 150 werknemers en met een jaaromzet onder de 70 miljoen euro. Met dit ERP-systeem is een volledige integratie mogelijk van end-to-end business. Daarnaast is het pakket schaalbaar voor snel groeiende bedrijven.

sap business one overzicht

SAP B1 functionaliteiten

De functionaliteiten van het ERP-systeem zijn krachtige toepassingen voor organisaties uit onder meer de productie-, retail-, service- en distributiesector. De functionaliteiten zijn gericht op de volgende onderdelen:

  • Financiën
  • Inkoop en verkoop
  • Voorraadbeheer
  • Productie
  • Logistiek
  • Relatiebeheer
  • Personeelsplanning
  • Rapportering

Hoeveel kost SAP Business One?

Een organisatie kan kiezen welke functionaliteiten nodig zijn, en zal alleen voor deze opties betalen. De kosten van deze MKB software zijn verder afhankelijk van het aantal gebruikers, complexiteit van de bedrijfsprocessen, en eventuele migratie- en personeelstrainingskosten. De prijzen kunnen erg verschillen, en sommige leveranciers bieden het (meest eenvoudige) standaardpakket al voor 29 euro per gebruiker per maand aan (SAP Business One Cloud Starter Package). Een organisatie moet er dan wel rekening mee houden dat er meestal hoge implementatie- of onderhoudskosten mee gemoeid zijn. Om te weten hoeveel een ERP-systeem kost, of voor volledige prijsvoorbeelden van SAP Business One-licenties, ontvang de gratis ter beschikking gestelde ERP Wijzer voor een helder overzicht.

Versies van SAP B1

De versie 9.0 uit 2013 van Sap Business One werd in 2014 opgevolgd door versie 9.1, in 2016 door versie 9.2, en begin 2017 door versie 9.3. De meest recente versie van SAP Business One is versie 10.0 en kwam uit in 2020.

SAP Business One met HANA

Het is mogelijk om het systeem te laten draaien op de nieuwe technologie van SAP HANA. Dit in-memory computing platform zorgt ervoor dat organisaties nog sneller inzicht krijgen in real-time big data. Dit betekent dat actuele bedrijfsprocessen beter geanalyseerd kunnen worden. Daarnaast zorgt SAP HANA ervoor dat de applicaties van SAP B1 sneller kunnen presteren.

Implementatiewijze

Het ERP-systeem SAP Business One is zowel on-premise als in de cloud beschikbaar. De ERP-implementatiewijze moet passen bij uw organisatie. Er zijn namelijk verschillen tussen een ERP-systeem dat geïnstalleerd wordt in de cloud of binnen uw eigen organisatie. Steeds meer organisaties kiezen voor een ERP-implementatie in de cloud. Een organisatie moet bij deze implementatiekeuze goed op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen van de cloud en duidelijke afspraken maken met de leverancier op het gebied van cloud-security. Hoewel de cloud steeds populairder wordt, is het niet voor elke organisatie de juiste keuze. Te weinig of gekleurde voorlichting resulteert in veelvoorkomende cloud-valkuilen. Ontvang de ERP Wijzer 2023 om zeker te weten of uw organisatie daadwerkelijk klaar is voor de cloud.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2023, 11 januari). SAP Business One: ERP-pakket voor het MKB. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/sap-business-one