WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Kosten digital signage

De kosten van digital signage systemen lopen erg uiteen en worden door leveranciers soms iets te rooskleurig weergegeven. Niet alleen is de aanschafprijs van belang, ook moet rekening worden gehouden met verborgen kosten. In de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere: prijzen, verschillende leveranciers, een software- en hardwarevergelijk, tips en contentstrategieën.Digital Signage Wijzer worden alle mogelijke kosten met concrete getallen beschreven.

Verschillende kosten digital signage

Sommige Het kiezen van een geschikte digital signage leverancier is belangrijk voor het laten slagen van een narrowcasting project. Het eerste waar u naar moet kijken bij de selectie van een leverancier is de ervaring. Hoeveel digital signage systemen heeft de leverancier succesvol geïmplementeerd? Zaten daar ook projecten bij die door toedoen van de leverancier minder succesvol waren? Hoe is de leverancier daar vervolgens mee omgegaan? Het is belangrijk om over dit soort informatie te beschikken.leveranciers bieden de mogelijkheid tot het huren van een digital signage systeem. Toch kiezen de meeste bedrijven ervoor een digital signage systeem zelf aan te schaffen. Het prijsverschil tussen de verschillende leveranciers ontstaat vaak op het gebied van de Onder software verstaan we alle programma’s en applicaties die ervoor zorgen dat een informatiesysteem naar behoren werkt. Dit zijn niet-materiële componenten, in tegenstelling tot hardware. Software kan je dus niet aanraken, maar is wel nodig om een informatiesysteem taken te laten uitvoeren. Deze programma’s zorgen er onder andere voor dat een computer gebruikt kan worden voor tekstverwerking, om te surfen op het internet of om video’s te bewerken.software. De prijzen van de hardware zijn meestal redelijk vergelijkbaar.

De kosten van een compleet digital signage systeem kunnen worden opgedeeld in drie onderdelen:

  1. Kosten voor Op het gebied van digital signage schermen zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. In principe volstaat een tv met een VGA-, DVI- of HDMI-aansluiting al om te starten, maar meestal zijn zulke toestellen niet geschikt voor langdurig gebruik. Displays die specifiek gericht zijn op digital signage hebben meestal een langere levensduur en zijn erop gemaakt 24/7 aan te staan. Meer cruciale narrowcasting tips vindt u in de Digital Signage Wijzer.schermen
  2. Kosten voor de Digital Signage software bestaat in verschillende vormen en maten. Het grootste verschil is dat tussen software in de cloud of on-premise. Steeds vaker wordt de software in de cloud aangeboden via een SaaS-model (software as a service). Veel leveranciers van digital signage systemen leveren hun eigen software, waarbij een licentieprijs per maand wordt berekend en de software in de cloud wordt aangeboden. De software draait in dat geval op de servers van de leverancier. Een groot voordeel hiervan is dat de content op elke moment en op elke locatie valt aan te passen, zolang er een internetverbinding aanwezig is. Daarnaast gelden voordelen die voor alle cloud-oplossingen gelden, zoals automatische software-updates en het uitbesteden van de hosting.software
  3. Kosten voor de De mediaplayer is naast het scherm de tweede hardwarecomponent binnen een digital signage systeem. Een mediaplayer kan worden gezien als een kleine computer binnen een digital signage netwerk waarop mediabestanden en templates staan opgeslagen, die worden afgespeeld op basis van afspeelinstructies. Deze instructies haalt het apparaat binnen via internet (vaak via een centrale server). De digital signage mediaplayer stuurt de content vervolgens door naar het scherm. De externe variant van een mediaspeler is een kastje dat achter op het scherm wordt gemonteerd. Er bestaan ook schermen waarin de mediaspeler is geïntegreerd.mediaplayer

Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere kostenposten zoals een wandbeugel, kabels en mogelijke installatiekosten. Sommige leveranciers berekenen kosten voor het maken van templates in de huisstijl van een organisatie.

Kosten digital signage schermen

Om kosten te besparen gebruiken organisaties nogal eens consumentenschermen voor digital signage-doeleinden. Dit kan inderdaad een kostenvoordeel opleveren, maar consumentenschermen zijn ongeschikt om volledige dagen aan te staan. Voor langdurig gebruik kan het best gekozen worden voor professionele digital signage schermen. De technologie die hiervoor het meeste wordt gebruikt is LED. Plasmaschermen worden meestal niet ingezet, omdat ze een stuk minder energiezuinig zijn, en dus hogere vaste kosten met zich meebrengen. De kosten voor LED-technologie zijn de laatste jaren juist sterk afgenomen en LED is tegenwoordig ook beschikbaar in ultra HD. De kosten van een digital signage scherm hangen af van de schermgrootte (inch) en de beeldprestatie. Gemiddeld liggen de kosten van een digital signage scherm tussen de 800 en 1500 euro per scherm.

Kosten voor narrowcasting software

De kosten voor de aansturingssoftware worden sterk bepaald door het gekozen business-model. Bij sommige leveranciers kan software worden aangeschaft waarna deze eigendom wordt van de aankopende partij. Steeds vaker bieden leveranciers de software in de cloud aan, waarbij licentiekosten per maand worden berekend. Dit heeft als voordeel dat éénmalige hoge investeringskosten uitblijven. Een software kostenvoorbeeld met concrete getallen vindt u in de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere: prijzen, verschillende leveranciers, een software- en hardwarevergelijk, tips en contentstrategieën.Digital Signage Wijzer.

Prijzen van mediaplayers

De hoogte van de investeringskosten in mediaplayers hangt af van het type mediaplayer: intern of extern. Een mediaplayer kan al zijn ingebouwd in het scherm, of kan als een extern apparaat worden geleverd die achter het scherm wordt geplaatst. De kosten van de mediaplayer liggen op gemiddeld 450 euro. Het is aan te bevelen een mediaplayer te kopen die beschikt over opslagcapaciteit. Zo kan de Voordat er een digital signage systeem wordt aangeschaft, doen bedrijven er goed aan om na te denken over de strategie voor narrowcasting content. Sommige bedrijven bieden standaard narrowcasting content en -templates aan waarvan zij denken dat de klant er behoefte aan heeft. Maar een mooie template, bedrijfscontent en een sterke call-to-action zijn in de meeste gevallen niet voldoende. Er zijn meer variabelen die het succes van narrowcasting bepalen.content ook worden afgespeeld als de internetverbinding wegvalt.

kosten digital signage roi budget

Overbodige kosten digital signage

De investering in narrowcasting kan snel hoog oplopen als de mogelijkheden van technologie bepalend zijn in de keuze. Bepaal daarom eerst welke doelen er met het digital signage systeem moeten worden bereikt om hoge kosten te vermijden. De mogelijkheden zijn tegenwoordig namelijk eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan holografie of gezichtsherkenning. De meeste organisaties hebben dergelijke functionaliteiten niet nodig. Een handig rekenvoorbeeld ´Kosten digital signage systemen´ met de meest voorkomende functionaliteiten vindt u in de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere: prijzen, verschillende leveranciers, een software- en hardwarevergelijk, tips en contentstrategieën.Digital Signage Wijzer 2021. Hierin staat ook praktische informatie over het berekenen van de De Return On Investment (ROI) meet de verhouding tussen de kosten en de baten van een investering in software. Door middel van een ROI-berekening kan een bedrijf nagaan hoeveel tijd er nodig is om de gemaakte kosten terug te verdienen.ROI van een digital signage systeem.

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 4

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 15 mei). Kosten digital signage. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/digital-signage/kosten-digital-signage