WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Digital Signage voor industriële omgevingen

Digital signage voor industriële omgevingen, is het in deze branche wel verstandig om te investeren in gloednieuwe displays gezien de zware omstandigheden waar de schermen aan worden blootgesteld?

Digital signage voor de zware industrie

In industriële omgevingen, en dan met name in de zware industrie, is het De keuze en implementatie van een systeem voor digital signage loopt niet altijd van een leien dakje. Het is daarom belangrijk dat het traject stapsgewijs wordt aangepakt. Om te beginnen moet een projectleider doelen stellen. Wat wil uw organisatie bereiken met digital signage? Wie is het doelpubliek? Over welke periode wil je de doelen behalen. Vervolgens kan de content bepaal worden.uitzoeken en implementeren van een geschikt digital signage systeem een ware uitdaging. Een omgeving waarin stof en hoge temperaturen veelvuldig voorkomen is niet ideaal voor de goede werking van technologische producten. Bij de keuze van een digital signage industriële omgevingen systeem moet daarom rekening worden gehouden met de omstandigheden waarin het systeem moet kunnen functioneren.

Voorbeeld van digital signage industriële omgevingen

Het is bijvoorbeeld onmogelijk om randapparatuur te gebruiken. In veel productie-omgevingen wordt nog steeds gebruik gemaakt van drukknoppen. Dit heeft echter als nadeel dat voor elke knop een kabel moet worden aangesloten, wat resulteert in een systeem met grote kabelbundels. Het vervangen van deze kabels kost veel tijd en geld. Steeds meer van dit soort bedrijven kijken naar touchscreens als alternatief. Ze zijn met één vinger te bedienen. Op het gebied van digital signage schermen zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. In principe volstaat een tv met een VGA-, DVI- of HDMI-aansluiting al om te starten, maar meestal zijn zulke toestellen niet geschikt voor langdurig gebruik. Displays die specifiek gericht zijn op digital signage hebben meestal een langere levensduur en zijn erop gemaakt 24/7 aan te staan. Meer cruciale narrowcasting tips vindt u in de Digital Signage Wijzer.Schermen moeten ook bediend kunnen worden door dragers van handschoenen.

digital signage industriele omgevingen opties

Keuze voor digital signage industriële omgevingen

De keuze voor het juiste type scherm is erg belangrijk. Ze moeten voorzien zijn van een robuuste rand, zodat het scherm bestand is tegen stof en hoge temperaturen. Een overzicht van Het kiezen van een geschikte digital signage leverancier is belangrijk voor het laten slagen van een narrowcasting project. Het eerste waar u naar moet kijken bij de selectie van een leverancier is de ervaring. Hoeveel digital signage systemen heeft de leverancier succesvol geïmplementeerd? Zaten daar ook projecten bij die door toedoen van de leverancier minder succesvol waren? Hoe is de leverancier daar vervolgens mee omgegaan? Het is belangrijk om over dit soort informatie te beschikken.leveranciers die systemen aanbieden speciaal voor industriële omgevingen vindt u in de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere een overzicht van verschillende oplossingen per sector.Digital Signage Wijzer.

Productie-omgevingen

Digital signage kan ook zonder touchscreen worden ingezet in productie-omgevingen. Vooral op het gebied van veiligheid kan een digital signage systeem van waarde zijn. Uit statistieken blijkt dat een ongeval op een productieafdeling gemiddeld 60.000 euro aan onkosten met zich meebrengt. Veiligheidsmededelingen kunnen eenvoudig éénmalig worden ingevoerd, waarna hier vervolgens niet meer naar omgekeken hoeft te worden: het zogenaamde ‘set-and-forget’ principe.

Op de productieafdeling bieden schermen actuele en betrouwbare informatie met betrekking tot kwaliteitscontrole, up-to-date productietotalen, voorraadniveaus, etc. Daarnaast kan het digital signage systeem meldingen tonen zodra er zich bijvoorbeeld productieproblemen voordoen. De responstijd kan zo worden verkort.

Content voor digital signage industriële omgevingen

Ook in de informatievoorziening van het management richting werknemers kan digital signage een belangrijke rol spelen. Vaak gaat het daarbij om belangrijke informatie die met honderden medewerkers moet worden gedeeld. Bijvoorbeeld informatie over de productie-targets versus de actuele prestaties. Daarnaast kunnen wedstrijden tussen werknemers of bijvoorbeeld evenementen worden georganiseerd om medewerkers extra te motiveren. Digital signage is het kanaal bij uitstek om dit soort evenementen op poten te zetten.

Alles over digital signage industriële omgevingen

Voor meer informatie over de toepassingen van digital signage in industriële omgevingen kunt u de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere een overzicht van verschillende oplossingen per sector.Digital Signage Wijzer aanvragen. Hier vindt u ook informatie over leveranciers die al ervaring hebben met digital signage industriële omgevingen. Zij leveren Op het gebied van digital signage schermen zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. In principe volstaat een tv met een VGA-, DVI- of HDMI-aansluiting al om te starten, maar meestal zijn zulke toestellen niet geschikt voor langdurig gebruik. Displays die specifiek gericht zijn op digital signage hebben meestal een langere levensduur en zijn erop gemaakt 24/7 aan te staan. Meer cruciale narrowcasting tips vindt u in de Digital Signage Wijzer.hardware die bestand zijn tegen zware omstandigheden.

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 5

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 22 mei). Digital Signage voor industriële omgevingen. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/digital-signage/digital-signage-industriele-omgevingen