WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Digital signage in het onderwijs

Digital Signage wordt in veel verschillende sectoren ingezet en is uitermate geschikt voor de educatieve branche. In deze omgevingen komen allerlei soorten informatie samen, voor diverse doelgroepen. De informatiestromen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor digital signage een goede oplossing kan vormen.

Narrowcasting in het onderwijs

Van basisscholen tot universiteiten, steeds vaker wordt narrowcasting ingezet door scholen en onderwijsinstellingen. Wordt narrowcasting op de juiste manier ingezet, dan kan het systeem een sleutelrol spelen in de communicatie tussen personeel, administratie en studenten of leerlingen in het onderwijs.

Toepassingen digital signage onderwijs

Op universiteiten kan narrowcasting worden ingezet bij het verspreiden van informatie zoals data van evenementen, menu’s van het universiteitsrestaurant, bewegwijzering of waarschuwingsberichten.

Denk bij digital signage onderwijs ook aan:

  • Roosterwijzigingen
  • OV-nieuws
  • Aankondigingen voor activiteiten

Digital signage onderwijs voor personeel:

  • Actualiteiten
  • Vacatures
  • Activiteiten
  • Directiemededelingen

digital signage onderwijs mogelijkheden

Budget voor digital signage onderwijs

Veel scholen en onderwijsinstellingen heb op dit moment te maken met een teruglopend budget. Een goede Projectmanagement, of projectbeheer, is het geheel dat leidt naar de succesvolle uitvoering van elk soort project. De term kan echter op verschillende manieren worden opgevat. Aan de ene kant bestaan er erg concrete software of modules, die bedrijven helpen met de praktische uitvoering van een project. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bouwbedrijf dat vaak op verschillende werven (projecten) tegelijkertijd aan het werk is. Hierbij is de status van het project belangrijk, de voortgang en planning, of er nog binnen het projectbudget gewerkt wordt, etc. Aan de andere kant is er ook een meer theoretische benadering van projectbeheer, de projectaanpak. Dit laatste is een verzameling van methodes om een project (bijvoorbeeld een ICT-project binnen een bedrijf om een bedrijfsproces te optimaliseren) succesvol te plannen en uit te voeren. In dit artikel focussen we op de projectaanpak. Zoekt u naar meer praktische informatie, dan kunt u het artikel over software voor projectbeheer lezen.projectplanning is daarom van groot belang, zodat maximaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare middelen. De De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere een overzicht van verschillende oplossingen per sector.Digital Signage Wijzer kan daarbij een hulpmiddel zijn, en bundelt de meest recente inzichten en informatie over narrowcasting in het onderwijs. De Wijzer wordt kosteloos ter beschikking gesteld door ICT Portal en het overkoepelende Europees Kenniscentrum voor Informatie Technologie.

Content voor digital signage onderwijs

Goed nadenken over het Voordat er een digital signage systeem wordt aangeschaft, doen bedrijven er goed aan om na te denken over de strategie voor narrowcasting content. Sommige bedrijven bieden standaard narrowcasting content en -templates aan waarvan zij denken dat de klant er behoefte aan heeft. Maar een mooie template, bedrijfscontent en een sterke call-to-action zijn in de meeste gevallen niet voldoende. Er zijn meer variabelen die het succes van narrowcasting bepalen.type content dat wordt getoond, is juist voor scholen en universiteiten erg belangrijk. Een school kan de meest prachtige templates hebben ontworpen, maar als er vervolgens niet genoeg mankracht beschikbaar is om content te creëren dan verliest het systeem aan kracht. Investeren in content is in het onderwijs een slimme zet. Hiervoor kunnen studenten en leerlingen ook zelf worden ingezet. Studenten leren bijvoorbeeld op projectbasis content maken, die vervolgens op het narrowcasting systeem te zien is. Taalvaardigheid, creativiteit en visuele communicatie worden op deze manier getraind. Niet onbelangrijk in een tijd waarin virtuele communicatie steeds belangrijker wordt.

Leveranciers educatieve sector

Bij de keuze van een digital signage leverancier is het belangrijk te weten of deze al ervaring heeft met digital signage onderwijs. Sommige leveranciers zijn speciaal gefocust op de educatieve sector. Ze hebben ervaring met de verschillende functionaliteiten die interessant zijn voor scholen en universiteiten. Veel onderwijsinstellingen experimenteren ook zelf en verzinnen steeds meer toepassingen voor hun narrowcasting systeem. Vraag voor een overzicht van innovatieve toepassingen voor het onderwijs de De Digital Signage Wijzer is een essentiële leidraad voor projectleiders die zich oriënteren op de aanschaf van (nieuwe) software en/of hardware voor narrowcasting. U vindt er onder andere een overzicht van verschillende oplossingen per sector.Digital Signage Wijzer aan. Hierin vindt u ook meer informatie over leveranciers in Nederland en België die ervaring hebben met projecten in het onderwijs.

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 5

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 21 mei). Digital signage in het onderwijs. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/digital-signage/digital-signage-onderwijs