WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Financieel Systeem Functionaliteitenoverzicht

Dit kennisdocument is bedoeld voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een (nieuw) financieel systeem, of een ERP-systeem met een sterke financiële insteek. De mogelijkheden voor financieel beheer zijn namelijk behoorlijk uitgebreid, en er bestaan veel verschillende ERP-functionaliteiten. Voor deze uitgave zijn de functionaliteiten van allerlei verschillende financiële pakketten op de markt samengebracht. Dit hulpmiddel versnelt het proces om de wensen en eisen voor een nieuw financieel systeem compleet te krijgen. De functionaliteiten kunnen direct op basis van prioriteit met selectievakjes worden aangevinkt en opgeslagen.

Formaat: online uitgave
Pagina’s: 49
Aantal Financieel Systeem-selectiecriteria: 386
Lidmaatschap: Premium

Direct Openen

Word Premium-lid voor 29€ per maand om dit Digiboek te openen.

Beoordeel deze uitgave:

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 4 Gemiddeld: 5
Beschrijving
Inhoudsopgave

Wat vind je precies in het overzicht?

Dit Financieel Systeem Functionaliteitenoverzicht is een hulpmiddel voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een (nieuw) financieel systeem, of een ERP-systeem met een sterke financiële insteek. De mogelijkheden voor financieel beheer zijn namelijk enorm uitgebreid, en projectleiders verliezen zich maar al te vaak in de hoeveelheid functionaliteiten die beschikbaar is. Bovendien bestaan er voor één functionaliteit vaak verschillende benamingen, wat het juiste pakket kiezen nóg lastiger maakt. Het Financieel Systeem Functionaliteitenoverzicht bundelt alle functionaliteiten die verschillende pakketten en modules op dit moment aanbieden in één duidelijk overzicht. Door het invullen van de checklists kunnen organisaties zelfstandig bepalen welke functionaliteiten noodzakelijk zijn, en welke prioriteit ze hebben. Daarmee kan een bedrijf zich goed voorbereiden tijdens de oriëntatiefase en biedt dit document houvast tijdens het selectietraject.

Hoe kan dit document slim worden ingezet?

Dit Functionaliteitenoverzicht kan worden gebruikt ter ondersteuning van het opstellen van een Request For Information (RFI), maar is geen handleiding voor het opstellen van een RFI. Voor een RFI zijn ook andere zaken van belang, zoals prijs, service tijdens en na de implementatie, ervaring van de leverancier, referenties, etc. Voor verdere ondersteuning in dit proces kan je contact opnemen met ICT Portal. ICT Portal is gespecialiseerd in het telefonisch ondersteunen van bedrijven tijdens selectietrajecten en kan helpen bij de selectie van bijpassende ERP-pakketten.

  • Checklist A: Algemene financiële functionaliteiten
  • Checklist B: Debiteuren
  • Checklist C: Crediteuren
  • Checklist D: Internationalisering
  • Checklist E: Aanvullende functionaliteiten
  • Checklist F: Integraties
  • Checklist G: Technische kenmerken
  • De lijsten ingevuld, en wat nu?
Het screenshot op deze pagina geeft meer informatie over de inhoud van deze uitgave.