WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Wat is Assemble To Order (ATO) precies?

Samenstellen van producten naar vraag

Bedrijven die volgens Assemble To Order (ATO) werken stellen een product pas samen na een bestelling van de klant. Hierdoor kunnen producten tijdens de assemblage in beperkte mate gepersonaliseerd worden. De assemblage voor een transportband (type materiaal band, aandrijfas, lengte en vorm metalen stellage, bandoverkapping, etc.) kan bijvoorbeeld per bestelling verschillen afhankelijk van de wensen van de klant en de installatielocatie.

Assemble To Order gaat al snel richting productie

Het onderscheid tussen ATO en Make To Order (MTO) is niet altijd even scherp afgelijnd. Van autobouwers kan bijvoorbeeld gezegd worden dat ze aan ATO doen, maar je kan je ook afvragen in hoeverre het veranderen van de kleur en opties van een auto per bestelling nog assemblage is. Velen zullen dit een echte productietaak noemen. Het tegenovergestelde van Assemble To Order en Make to Order zijn respectievelijk Assemble To Stock (ATS) en Make To Stock (MTS).

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 12 juni). Wat is Assemble To Order (ATO) precies? ICT Portal. https://www.ictportal.nl/ict-lexicon/assemble-to-order-ato