WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Assemble To Order (ATO)

Samenstellen van producten naar vraag

Bedrijven die volgens Assemble To Order (ATO) werken stellen een product pas samen na een bestelling van de klant. Hierdoor kunnen producten tijdens de assemblage in beperkte mate gepersonaliseerd worden. De assemblage voor een transportband (type materiaal band, aandrijfas, lengte en vorm metalen stellage, bandoverkapping, etc.) kan bijvoorbeeld per bestelling verschillen afhankelijk van de wensen van de klant en de installatielocatie.

Assemble To Order gaat al snel richting productie

Het onderscheid tussen ATO en Met make to order, ook wel build to order genoemd, wordt bedoeld dat een product op bestelling gemaakt wordt. Er wordt dus niet met een vaste voorraad gewerkt. Pas wanneer een order binnenkomt worden de materialen voor de productie besteld bij toeleveranciers.Make To Order (MTO) is niet altijd even scherp afgelijnd. Van autobouwers kan bijvoorbeeld gezegd worden dat ze aan ATO doen, maar je kan je ook afvragen in hoeverre het veranderen van de kleur en opties van een auto per bestelling nog assemblage is. Velen zullen dit een echte productietaak noemen. Het tegenovergestelde van Assemble To Order en Make to Order zijn respectievelijk Bij Assemble To Stock wordt er een bepaalde hoeveelheid samengestelde producten op voorraad gemaakt. Bedrijven leggen een minimum aantal aanwezige eindproducten vast in het voorraadbeheer, zodat deze bij een binnenkomende bestelling meteen gepickt kunnen worden.Assemble To Stock (ATS) en Make to stock, ook wel build to stock genoemd, betekent dat artikelen geproduceerd worden op basis van de verwachte vraag. De hoeveelheid en het soort artikelen dat gemaakt wordt, wordt bepaald met behulp van voorraadbeheer. Hierbij wordt de gewenste voorraad vastgesteld op basis van de verkoopprognoses.Make To Stock (MTS).

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 4

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2018, 27 februari). Assemble To Order (ATO). Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/ict-lexicon/assemble-to-order-ato