WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

VS-code

Wat kunnen programmeurs met VS-code?

VS-code staat voor Visual Studio Code. Dit is een open source broncode editor van Microsoft waarmee doorontwikkeld kan worden op de broncodes van Microsoft zelf, Linux of Apple. VS-code zelf is gratis, maar om de broncode van de programma’s te kunnen bewerken, moeten er wel rechten gekocht zijn van het originele product. Zo kunnen bedrijven zonder licentierechten op een ERP-systeem van Microsoft, geen extra functionaliteiten of applicaties schrijven voor dit programma. Bovendien geven de meeste leveranciers ook de rechten op de broncode niet meteen aan de eindklant, maar gaat de extra software-ontwikkeling via gecertificeerde partners.

Hoe kan Visual Studio Code bedrijfssoftware verbeteren?

Via VS-code kunnen een interne IT-dienst of de juiste partners eenvoudig en snel maatwerk uitvoeren voor bedrijfssoftware. De code neemt de vorm aan van extensies voor de meest voorkomende programmeertalen. Wie via VS-code software wil schrijven, heeft in principe dus voldoende aan een basiskennis van programmeren. Vooral ERP-systemen die in de basis erg algemeen zijn gebouwd, zoals Microsoft Dynamics 365, zijn vaak compatibel met VS-code. Dit heeft zo zijn voordelen: bedrijven profiteren zowel van een goed uitgewerkte brede basis als van de mogelijkheid om het systeem te (laten) aanpassen aan hun specifieke wensen en eisen.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2021, 19 oktober). VS-code. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/ict-lexicon/vs-code