WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Voor de serieuze ICT-professional

Thematische en complete werkdocumenten

  • Altijd up-to-date content in de digitale bibliotheek
  • Continue uitbreiding van het aantal titels
  • Interactieve requirement tools
  • Alle content in eigen beheer ontwikkeld

Een greep uit de bibliotheek

Enkele voorbeelden om een eerste indruk te krijgen van het totale aanbod

Digitale transformatie DMS

Digitalisering: hoe begin ik aan een paperless office?

De paper over Digitalisering reikt handvatten aan om een digitaliseringstraject te starten en tot een goed einde te brengen.

Financieel

Financieel Systeem Functionaliteitenoverzicht: alle opties op een rij

Het Financieel Systeem Functionaliteitenoverzicht helpt bedrijven die zich oriënteren op een (nieuw) financieel softwarepakket.

ERP

ERP Productie Functionaliteitenoverzicht: applicatiefuncties

Het ERP Productie Functionaliteitenoverzicht helpt bij de oriëntatie op een ERP-systeem met een sterke productiemodule (manufacturing).

Duurzaamheid

Smart Energy: het energiesysteem van de (nabije) toekomst

Maak kennis met de uitdagingen en kansen die horen bij de energietransitie naar duurzame bronnen. Waar moeten bedrijven attent op zijn?

CRM ERP

Microsoft Dynamics 365 Wijzer: ERP en CRM in de cloud

Word expert in Microsoft Dynamics 365. Ontvang de Wijzer met alle noodzakelijke en handige informatie over dit ERP-systeem.

ERP

NetSuite Wijzer - een systeem voor ERP, CRM en E-commerce

Word expert in NetSuite. Ontvang de Wijzer met alle noodzakelijke en handige informatie over dit systeem voor ERP, CRM en E-commerce.

BPM

BPM Wijzer: beheer en optimaliseer bedrijfsprocessen

Word expert in Business Process Management. Ontvang de BPM Wijzer met alle noodzakelijke informatie over deze bedrijfsoplossing.

DMS

DMS Wijzer; word expert in Document Management Systemen

In de DMS Wijzer staat alle noodzakelijke informatie over Document Management Systeem: trends, pakketten, prijzen en leveranciers.

ERP

ERP Wijzer: vraag kosteloos de wijzer aan voor uw ERP traject

In de ERP Wijzer vindt u alle informatie over Enterprise Resource Planning systemen, zoals verschillende pakketten, prijzen en leveranciers.

QMS

Functionaliteitenoverzicht Kwaliteitsbeheersysteem: alles op een rij

Het QMS Functionaliteitenoverzicht helpt organisaties die zich oriënteren op de aankoop van een softwarepakket voor kwaliteitsbeheer.

Digital Signage

Digital Signage Wijzer: alle informatie over narrowcasting

Vraag kosteloos de Digital Signage Wijzer aan voor een overzicht met narrowcasting informatie, zoals pakketten, leveranciers en prijzen.

HRM

HRM Wijzer: alle noodzakelijke informatie over HRM systemen

Vraag kosteloos de HRM Wijzer aan voor een overzicht van alle HRM-mogelijkheden, trends, verschillende pakketten, leveranciers en prijzen.

Cloud computing Databeheer

Systeem- en dataopslag: cloud, on-premise of een combinatie?

Kiezen voor de cloud of juist opslag in eigen beheer? Leer de verschillen tussen cloud computing en lokale hosting van systemen en data.

ERP

ERP Handel Functionaliteitenoverzicht: mogelijkheden op een rij

Het ERP Handel Functionaliteitenoverzicht helpt bij de oriëntatie op een ERP-systeem met een sterke handelsmodule (detail- en groothandel).

BPM

Blauwdruk bedrijfsprocessen: handleiding voor procesbeschrijving

Een blauwdruk is een hulpmiddel voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen in kaart willen brengen. Maar hoe stel je een ICT Blueprint op?

Digitale transformatie DMS

DMS-statistieken: een analyse op basis van 108 bedrijven

Onderzoek naar bedrijven die een project voor een documentbeheersysteem zijn gestart. Bevat concrete data en daarop gebaseerde inzichten.

QMS

Kwaliteitsbeheer: basisprincipes en introductie quality management

Dit Digiboek is bedoeld voor wie (meer) kennis wil opdoen over kwaliteitsbeheer (QMS). Het bevat praktijkinformatie van kwaliteitsmanagers.

CRM

CRM Wijzer: vraag kosteloos de gids aan voor uw CRM-traject

De CRM Wijzer biedt alle noodzakelijke informatie over Customer Relationship Management, zoals diverse pakketten, prijzen en leveranciers.

Projectbeheer

IT-aanbestedingen: de regels voor (semi-)overheden

Aan een ICT-aanbesteding kleeft complexe regelgeving. Wanneer is een aanbestedingsprocedure verplicht? Welke stappen moet je zetten?

Digital Signage

Digital Signage Functionaliteiten: alle mogelijkheden op een rij

Het Digital Signage Functionaliteitenoverzicht helpt bedrijven bij de oriëntatie van software en hardware voor beeldschermcommunicatie.

Juridisch

Juridische aspecten bij implementatie en gebruik van IT-systemen

Dit Digiboek laat alle juridische zaken zien die je niet moet vergeten voor, tijdens en na het contracteren van een softwareleverancier.

CRM

CRM Functionaliteitenoverzicht: alle mogelijkheden op een rij

Het CRM Functionaliteitenoverzicht helpt bedrijven om de wensen en eisen voor klantrelatiebeheer gestructureerd op te stellen.

ERP

ERP-statistieken: een analyse op basis van 107 bedrijven

Onderzoek naar Nederlandse en Belgische bedrijven die een ERP-project zijn gestart. Bevat concrete data en daarop gebaseerde inzichten.

Projectbeheer

Help, een demo! Voorbereiding op leveranciersgesprekken

Het Digiboek “Help! We krijgen zo een demo!” is bedoeld ter voorbereiding op toekomstige leveranciersgesprekken en productdemonstraties.

HRM

HRM Functionaliteitenoverzicht: alle mogelijkheden op een rij

Het HRM Functionaliteitenoverzicht kan het proces versnellen om de wensen en eisen voor een personeelsbeheersysteem in kaart te brengen.

DMS

DMS Functionaliteitenoverzicht: alle mogelijkheden op een rij

Het DMS Functionaliteitenoverzicht is bedoeld voor het opstellen van de wensen, eisen en criteria voor een documentbeheersysteem.

Enterprise Search

Enterprise Search Wijzer: informatie vinden die verspreid staat opgeslagen

Word expert in Enterprise Search. Ontvang de Wijzer met alle noodzakelijke informatie over zoekoplossingen voor bedrijven.

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over de volgende onderwerpen:

Wat is de digitale Bibliotheek van ICT Portal?

De Bibliotheek is een afgeschermde online omgeving, waarin hoogwaardige informatie wordt aangeboden in de vorm van digitale boeken. De Bibliotheek is beschikbaar voor de leden van ICT Portal. De aangeboden content helpt (aankomend) professionals hun kennis te vergroten op het gebied van bedrijfsprocesoptimalisatie en software. De meeste kenniswerkers krijgen vroeg of laat te maken met bedrijfsapplicaties, digitale werkstromen, en alles wat daar bij komt kijken. De Bibliotheek biedt informatie die professionals echt nodig hebben om goed geïnformeerd beslissingen te kunnen (blijven) nemen op de werkvloer.

Wat is er speciaal aan de Bibliotheek?

Zowel de Bibliotheek als haar content is volledig gemaakt met HTML5-technologie. Dit betekent dat de ‘boeken’ volledig digitaal worden aangeboden. Een boek is dus geen gescande versie van een fysiek boek, ook zijn het geen pdf-bestanden. Elk boek is een soort van mini-website. ICT Portal kan de informatie daarmee gemakkelijker actueel houden. Een ander voordeel is dat bijvoorbeeld video kan worden toegevoegd, of interactiviteit. Via sommige boeken kan direct contact worden gezocht met ICT Portal, om specifieke cases, projecten of vraagstukken door te nemen. In de Bibliotheek kunnen aantekeningen worden gemaakt en kan relevante content worden gemarkeerd. Deze informatie wordt individueel per gebruiker opgeslagen.

Waarom moet ik lid worden van ICT Portal om toegang te krijgen?

De informatie in de Bibliotheek wordt aangeboden in een afgeschermde, persoonlijke digitale omgeving. Hiervoor moet een ICT Portal-account worden aangemaakt. Dit account geeft je toegang tot de digitale bibliotheek, maar ook tot andere onderdelen van ICT Portal, zoals het specialistische forum van (ICT)-professionals.

Is de Bibliotheek gratis?

Een gedeelte van de Bibliotheek is beschikbaar voor leden met een gratis ‘Basic’ lidmaatschap. In dit gedeelte wordt een aantal algemene kenniswijzers aangeboden.
Leden met een betaald ‘Premium’ lidmaatschap hebben daarentegen toegang tot de volledige Bibliotheek. Dit type lidmaatschap is bedoeld voor (aankomend) professionals die behoefte hebben aan diepergaande informatie van hoger niveau. Deze informatie is bovendien praktischer van aard, en wordt permanent getoetst aan de bedrijfspraktijk. Daarnaast hebben Premium-leden toegang tot meer videocontent en interactieve documentatie, zoals functionaliteitenoverzichten of andere werkdocumenten. Het Premium lidmaatschap kan eenvoudig en per maand worden opgezegd.

Wat voor soort informatie staat er in de Bibliotheek?

Alle content in de Bibliotheek wordt aangeboden rond een centraal thema: het verbeteren van bedrijven en bedrijfsprocessen, al dan niet met behulp van software. De Bibliotheek bestaat uit Wijzers en Premium Papers. De Wijzers zijn beschikbaar voor alle leden (Basic en Premium). De Premium Papers zijn alleen voor leden met een Premium-lidmaatschap volledig toegankelijk. De informatie wordt aangeboden in de vorm van digitale boeken in HTML5-formaat. De informatie is afkomstig van EKCIT (European Knowledge Center for Information Technology), initiatiefnemer van ICT Portal. De content wordt volledig in eigen beheer ontwikkeld. In de catalogus vind je een overzicht van alle beschikbare titels in de Bibliotheek.

Is de informatie in de Bibliotheek actueel?

Ja, de informatie in de Bibliotheek wordt voortdurend geactualiseerd en uitgebreid. ICT Portal houdt de informatie up-to-date zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Kan mijn bedrijf toegang krijgen tot de Bibliotheek?

Ja, de Bibliotheek is beschikbaar voor bedrijven. Werkgevers kunnen een Enterprise-licentie afsluiten voor het gehele bedrijf, of voor een bepaalde afdeling. Neem hiervoor contact op met ICT Portal.
Medewerkers kunnen daarnaast individueel lid worden van ICT Portal voor gedeeltelijke toegang (Basic lidmaatschap) of volledige toegang (Premium lidmaatschap).

Kan mijn onderwijsinstelling toegang krijgen tot de Bibliotheek?

Ja, de Bibliotheek is beschikbaar voor onderwijsinstellingen. Ze kunnen daarvoor een Enterprise-licentie afsluiten voor (een gedeelte van) de onderwijsinstelling. Neem daarvoor contact op met ICT Portal. Studenten kunnen daarnaast individueel lid worden van ICT Portal voor gedeeltelijke toegang (Basic lidmaatschap) of volledige toegang (Premium lidmaatschap) tot de Bibliotheek.