WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Breng je wensen en eisen in kaart

DMS Functionaliteitenoverzicht

Dit kennisdocument helpt bij het bepalen van de specificaties waar een omgeving voor documentbeheer aan zou moeten voldoen. De prioriteiten van de functionaliteiten kunnen direct met selectievakjes aangevinkt en opgeslagen worden in dit dynamisch invuldocument. Voor deze uitgave zijn de functionaliteiten van allerlei verschillende DMS-pakketten op de markt samengebracht. Versnel het proces om je wensen en eisen voor een nieuw DMS-systeem compleet te krijgen.

Formaat: online uitgave
Pagina’s: 71
Aantal DMS-selectiecriteria: 553
Lidmaatschap: Premium

Word Premium-lid van ICT Portal om deze uitgave direct te openen.

Aan de slag

Beoordeel deze publicatie:

Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 5
Beschrijving
Inhoudsopgave

Wat vind je precies in het overzicht?

Dit DMS Functionaliteitenoverzicht is een hulpmiddel voor bedrijven die zich serieus oriënteren op de aankoop van een (nieuw) DMS-systeem. De mogelijkheden in DMS-land zijn namelijk zeer uitgebreid, en projectleiders verliezen zich maar al te vaak in de hoeveelheid functionaliteiten die beschikbaar zijn. Voor één functionaliteit bestaan vaak verschillende benamingen, wat het juiste pakket kiezen nóg lastiger maakt. Het DMS-functionaliteitenoverzicht bundelt alle functionaliteiten die verschillende DMS-pakketten op dit moment aanbieden in één duidelijk overzicht. Door het invullen van de checklists kunnen organisaties zelfstandig bepalen welke functionaliteiten noodzakelijk zijn, en welke prioriteit ze hebben. Daarmee kan een bedrijf zich goed voorbereiden tijdens de oriëntatiefase en biedt dit document houvast tijdens het DMS-selectietraject.

Hoe kan dit document slim worden ingezet?

Het DMS Functionaliteitenoverzicht wordt aangeboden in de vorm van een checklist. Dit zorgt voor voldoende verdieping, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak. De gewenste functionaliteiten kunnen worden aangevinkt. De volledig ingevulde en opgeslagen gegevens kunnen naar ICT Portal en/of naar jezelf worden verstuurd. Op basis van deze ingevulde wensen en eisen kunnen we enkele geschikte software-opties voorstellen die voldoen aan de opgestelde criteria.

Dit Functionaliteitenoverzicht kan worden gebruikt ter ondersteuning van het opstellen van een Request For Information (RFI), maar is geen handleiding voor het opstellen van een RFI. Voor een RFI zijn ook andere zaken van belang, zoals prijs, service tijdens en na de implementatie, ervaring van de leverancier, referenties, etc. Voor verdere ondersteuning in dit proces kan je contact opnemen met ICT Portal. ICT Portal is gespecialiseerd in het telefonisch ondersteunen van bedrijven tijdens selectietrajecten en kan helpen bij de selectie van bijpassende DMS-pakketten.

  • Aan de slag! (basisgegevens)
  • Checklist A: Algemene functionaliteiten
  • Checklist B: Gebruiksgemak van het DMS
  • Checklist C: Technische vereisten
  • Checklist D: Juridische vereisten (compliance) en cybersecurity
  • De lijsten ingevuld; en wat nu?
Het screenshot op deze pagina geeft meer informatie over de inhoud van deze uitgave.

Goed om te weten

Hoe krijg ik toegang tot deze uitgave?

Deze uitgave staat klaar in je eigen online bibliotheek. Meld je aan op deze pagina om direct toegang te krijgen.

Altijd actueel

De inhoud van de publicatie wordt continu geactualiseerd. De digitale uitgave wordt aangeboden in HTML5-formaat. Hiermee is de publicatie via je eigen browser te bekijken en kunnen we gebruik maken van interactieve elementen.

Voor wie is deze uitgave bedoeld?

Voor projectleiders, managers, (ICT)-professionals, studenten en docenten.

review premium paper dms

“Dankzij het DMS Functionaliteitenoverzicht kregen we snel inzicht in wat een DMS allemaal kan bieden. Zonder dit document wordt het al snel appelen met peren vergelijken en verlies je teveel tijd. Het stelt je ook in staat om kritischer aan te geven wat wenselijk is en wat een meerwaarde kan zijn. Door dit vervolgens samen in te vullen met collega’s uit andere afdelingen wordt meteen ook de nood van een degelijk DMS duidelijk bij hen.”

Robbe Verfaille, BIM Coördinator/Manager bij Bouwbedrijf Furnibo nv

review premium paper dms

“Tijdens de zoektocht naar een geschikt DMS werd al snel duidelijk dat het een uitdaging zou worden om door de bomen het bos te blijven zien. Het aanbod is groot en de mogelijkheden op het gebied van functionaliteiten zijn enorm. Via de DMS Wijzer kwamen we terecht bij het DMS Functionaliteitenoverzicht. Dit Functionaliteitenoverzicht heeft ons handvatten gegeven bij het bepalen welke functionaliteiten voor ons van belang zijn, welke handig zijn om te hebben en welke wellicht nuttig zijn voor de toekomst. Hiermee hebben we een eerste, maar grote, stap gezet op weg naar de aanschaf van een nieuw DMS.”

Janny Kanters, Document Controller bij Kooiman Marine Group

Deze bedrijven waren blij met het Functionaliteitenoverzicht