WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Microsoft Dynamics NAV 2015: focus van het ERP-systeem op het MKB

Microsoft Dynamics NAV 2015 staat bekend om haar focus op ERP-software voor kleine en middelgrote organisaties. Dynamics NAV, voorheen bekend onder de naam Navision, kan zowel in de cloud als on premise worden geïnstalleerd. Microsoft heeft recent de nieuwste versie gelanceerd: Microsoft Dynamics NAV 2015.

Update: De recenste versies van Dynamics voor het mkb zijn Business Central en NAV 2018.

Microsoft Dynamics NAV 2015 overzicht

De ERP-oplossing van Microsoft Dynamics NAV 2015 is geschikt voor bedrijven met minder complexe bedrijfsprocessen. Vandaar dat Dynamics Navision-projecten doorgaans wat vlotter worden kunnen worden afgerond in vergelijking met Dynamics AX of Dynamics 365. Microsoft Dynamics NAV 2015 wordt doorgaans geïnstalleerd bij organisaties met minder dan 200 gebruikers.

Het ERP-pakket kan eventueel uitgebreid worden met add-ons om noodzakelijke en industrie specifieke toepassingen te ondersteunen. Deze oplossingen zijn niet afkomstig van Microsoft, maar van een gespecialiseerde Microsoft partner. Ook voor onderhoud, upgrades en verdere ontwikkeling werkt u samen met deze partner.

Kosten Microsoft Dynamics NAV 2015

Wanneer een organisatie de aanschaf van een ERP-systeem in overweging neemt, moet niet alleen rekening worden gehouden met de software- en licentiekosten. Ook zijn er verborgen kosten waar een organisatie pas achter komt als het ERP-systeem al is geïmplementeerd. Ontvang de ERP Wijzer met alle verborgen kosten en een rekenvoorbeeld van Microsoft Dynamics NAV 2015.

Wat is nieuw in Microsoft Dynamics NAV 2015?

Gebruikersgemak en functionaliteit staan centraal

Gebruikers hebben sneller toegang tot de meest belangrijke informatie. Vergelijkbaar met het Windows 8 besturingssysteem, heeft Microsoft Dynamics NAV 2015 tegels in het hoofdscherm (Rolcentrum). Deze tegels geven in een oogopslag de actuele status aan van de Key Performance Indicators (KPI's). Met gekleurde banen boven in de tegels wordt aangegeven welke KPI’s prioriteit hebben en aandacht vereisen.

Office 365 integratie

Door de integratie van Office 365 kunnen gebruikers de business data meteen openen of bewerken in de bekende Office 365-toepassingen, zoals Word en Excel. Er zijn templates beschikbaar waarmee rapporten eenvoudig visueel opgemaakt kunnen worden. Door de integratie met Office 365 kunnen de gebruikers de data direct mailen naar medewerkers en klanten, of opslaan in de cloud.

Tablet-proof

Microsoft Dynamics NAV 2015 is ook toegankelijk via een tablet. Zowel voor iOS, Android en Windows zijn er apps ontwikkeld, zodat het ERP-systeem overal op diverse apparaten te bereiken is. Zo hebben medewerkers sneller toegang (via een versleutelde verbinding) met belangrijke gegevens.

BI-functionaliteiten

Microsoft heeft in de nieuwe Dynamics 2015 Business Intelligence-functionaliteiten toegevoegd, waardoor bedrijfsgegevens eenvoudig inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Deze data wordt omgezet in duidelijke rapporten. Door de integratie van Office 365 kunnen deze BI-rapporten vervolgens eenvoudig worden bewerkt, opgeslagen of gedeeld.

Upgrade tools

Er is een verbeterde upgrade tool aan Microsoft Dynamics NAV 2015 toegevoegd. Dankzij deze tool kunnen klanten met een verouderde NAV-versie eenvoudig overgaan op de nieuwste NAV 2015-versie. Vergeleken met upgrades uit het verleden, worden er door de upgrade tool zowel implementatietijd als –kosten bespaard.

microsoft dynamics nav 2015 upgrade

Keuze voor Microsoft Dynamics

Zowel Dynamics NAV als Dynamics AX zijn volwaardige en professionele ERP systemen. Een goede keuze tussen beide systemen is alleen niet zo eenvoudig als Microsoft doet vermoeden. Uit de praktijk blijkt dat beide systemen erg geschikt kunnen zijn voor organisaties uit het middensegment. De keuze hangt vooral af van de complexiteit van de bedrijfsprocessen. De ERP Wijzer helpt bij het maken van de juiste keuze.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 28 november). Microsoft Dynamics NAV 2015: focus van het ERP-systeem op het MKB. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/enterprise-resource-planning/erp-pakketten/microsoft-dynamics-nav-2015