WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Digital signage voor voertuigen

Het idee van reclame-uitingen op voertuigen is niet nieuw. We kijken niet meer op van bumperstickers op auto’s of billboard-achtige reclamestickers op bussen. Met vinylfolie is het zelfs mogelijk de volledige oppervlakte van het voertuig te gebruiken voor reclamedoeleinden.

Digital signage voertuigen: op auto’s, bussen en vrachtwagens

Inmiddels begint digital signage voet aan de grond te krijgen als nieuwe manier van voertuigreclame. Ten opzichte van de traditionele vorm van voertuigreclame biedt digital signage een belangrijk aantal voordelen. Bijvoorbeeld het gebruik van bewegend beeld. Het feit dat content kan worden aangepast is natuurlijk een groot voordeel. Taxi’s uitgerust met digital signage op het dak kunnen bijvoorbeeld advertenties tonen van restaurants in de buurt. Dit kan met behulp van GPS ontvangers in de taxi’s. Afhankelijk van het moment op de dag kan de aanbieding verschillen (bv. ’s morgens een ontbijtadvertentie).

Interieur digital signage voertuigen

Ook duikt digital signage steeds vaker op in het interieur van voertuigen. In bussen worden passagiers met schermen voorzien van reisinformatie, of worden advertenties en filmpjes vertoond. Ook in de stoelen van taxi’s kunnen schermen worden gemonteerd. New York is voorloper op het gebied van digital signage voertuigen. Taxiklanten krijgen daar elke 2 minuten een advertentie van 15 seconden te zien op beeldschermen in de stoelen.

Begin van digital signage voertuigen

Het concept van digital signage voertuigen staat nog wel in de kinderstoelen. De panelen zijn nog niet vandalismebestendig en presteren niet optimaal in alle lichtomstandigheden. Daarnaast vormen de trillingen waarmee de schermen tijdens de rit te maken krijgen een uitdaging. Het systeem moet bovendien eenvoudig kunnen worden aangesloten op het elektrische circuit van de auto.

Verschillende bedrijven experimenteren met digital signage systemen op daken of in zijdeuren van autos, bussen en vrachtwagens. De systemen moeten temperaturen beneden het vriespunt kunnen doorstaan, en moeten ’s morgens weer zonder problemen functioneren. Ook kan het systeem te maken krijgen met zeer hoge temperaturen in de zomermaanden. Daarnaast is de stroomvoorziening in auto’s variabel. Meestal schommelt het voltage tussen de 9 en 14 volt. Bij bussen is dit tussen de 24 en 28 volt. Idealiter start het digital signage systeem vanzelf op zodra het voertuig wordt gestart.

Toch ligt de grootste uitdaging bij het uitschakelen van het systeem. Omdat een digital signage systeem een besturingssysteem heeft, is het van belang dat het systeem zichzelf kan uitschakelen nadat de motor van het voertuig is uitgezet. Wordt de stroomvoorziening abrupt afgebroken, dan kan het systeem net als bij de PC crashen. Het besturingssysteem moet de tijd krijgen zichzelf af te sluiten.

Toekomst digital signage voertuigen

Het zal nog wel even duren voordat digital signage voertuigen ook in Nederland het straatbeeld gaan bepalen. In de Verenigde Staten is deze trend al wel duidelijk te zien, ook al staat de techniek nog in de kinderschoenen en wordt er nog volop geëxperimenteerd met verschillende toepassingen. Vraag kosteloos de Digital Signage Wijzer aan voor alle trends, mogelijkheden en actuele kosten van narrowcasting-systemen die op dit moment op de markt zijn.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2015, 22 april). Digital signage voor voertuigen. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/digital-signage/narrowcasting-voertuigen-transport
Aanmelden
Notificatie voor
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties