WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Digital signage stappenplan

Het digital signage stappenplan voor een soepel verloop van het project:

 1. Stel doelen: wat wil uw organisatie bereiken met digital signage?
 2. Bepaal nauwkeurig de content: wie zal deze creëren, hoe zal die worden gemanaged, op welke manier zal de content worden gepresenteerd? Het succes van elk digital signage systeem hangt af van de content en de presentatie. Zijn de interne resources en kennis aanwezig, of zal het creëren van content moeten worden uitbesteed?
 3. Investeer tijd in het bekijken van verschillende mogelijkheden: LCD, LED of Plasma? Schermvlakken? RSS feeds? Live Video? Dynamische content?
  Tip! Voor het bepalen van de content-, software- en hardware-eisen, kan er gebruik gemaakt worden van het Digital Signage Functionaliteitenoverzicht. In dit interactieve e-document kan aangeduid worden welke functionaliteiten en specificaties gewenst zijn voor de nieuwe digital-signage-oplossing.
 4. Betrek de juiste medewerkers bij het project. De IT-afdeling zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen.
 5. Bepaal op welke manier het systeem wordt geïmplementeerd: on-premise, of met behulp van een professionele dienstverlener. Een eenvoudig systeem kan meestal nog door de IT- afdeling zelf worden geïmplementeerd, maar dit wordt onwaarschijnlijker naarmate het digital signage-systeem groter en complexer wordt.

Digital Signage Wijzer 2024

In de Digital Signage Wijzer staat alle noodzakelijke informatie rondom het thema digitale informatieschermen. Zo worden er worden verschillende innovatieve toepassingen, pakketten, leveranciers en kosten behandeld. Naast deze wijzer en het bovenstaande digital signage stappenplan is het stellen van de volgende vragen ook belangrijk:

 • Welke type content moet worden getoond? Bijvoorbeeld statische beelden, video, feeds etc.
 • Voor hoeveel locaties en schermen is de content bedoeld?
 • Is de content voor elk scherm gelijk of zal er verschillende content op verschillende schermen worden getoond?
 • Op welke manier zal de content worden beheerd, gewijzigd en geüpdatet?
 • Moeten de schermen op afstand aan en uit kunnen worden gezet?
 • Gelet op de schermlocatie, zijn er bepaalde veiligheidsrisico’s? (kan iemand het scherm eenvoudig uitzetten, kanalen veranderen, of zelfs het scherm verwijderen?)
 • Heeft het bestaande netwerk genoeg bandbreedte om digital signage te ondersteunen?

digital signage stappenplan vragenlijst

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2023, 7 december). Digital signage stappenplan. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/digital-signage/digital-signage-stappenplan