WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Corporate sustainability

Het bedrijfsleven komt steeds meer in beweging op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Organisaties houden meer rekening met klimaatneutraliteit, circulariteit en eerlijke ketens. De overheid maakt regels waar bedrijven zich aan moeten houden, en stelt ook subsidies beschikbaar voor organisaties die investeren in duurzaamheid.

Een verduurzamingstraject is vaak niet eenvoudig, door het aantal mogelijkheden, strenge rapportageverplichtingen, verschillende richtlijnen en verordeningen. Denk bijvoorbeeld aan Environmental, Social en Governance (ESG) en Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Op ICT Portal vind je alle benodigde informatie over deze vormen van duurzaamheidsrapportering op één centrale plek.

Softwarepakketten kunnen behulpzaam zijn bij het verzamelen en toegankelijk maken van de data en de rapportage. De keuze voor het juiste pakket kan een tijdrovend proces zijn. Begeleiding hierbij kan dit aanmerkelijk versnellen. ICT Portal helpt je bij het opstellen van een ESG-rapportage die voldoet aan de vereisten van de CSRD. Daarbij verliezen we de EU-taxonomie en de Task Force on Climate Related Financial Disclosures (TCFD) niet uit het oog. Ook voor een onafhankelijke softwareselectie kun je bij ICT Portal terecht.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2023, 6 september). Corporate sustainability. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/onderwerpen/corporate-sustainability
Aanmelden
Notificatie voor
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties