WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Microsoft Dynamics AX 7 – Rainier 2015 komt binnenkort op de markt

Microsoft Dynamics AX 7, codenaam ‘Rainier’, is de nieuwe versie van Microsoft Dynamics AX en zal zeer binnenkort op de markt verschijnen. Net als bij veel andere nieuwe producten van Microsoft zal het zwaartepunt bij deze Microsoft Dynamics AX 2015 versie liggen op ´cloud first, mobile first´.

Update: De SaaS-oplossing Dynamics 365 is de opvolger van AX

Dynamics AX 7 of Dynamics AX 2015?

Na de versie Microsoft Dynamics AX 2009 en vervolgens Microsoft Dynamics AX 2012 is de aankondiging van een nieuwe versie in 2015 de naam al bijna ingevuld. Maar zo ver is het nog niet. Microsoft werkte eerst aan de nieuwe versie met de codenaam Rainier en later werd de versie Dynamics AX 7 genoemd. Bij de release zal bekend zijn of de versie Dynamics AX 7 zal heten of toch Dynamics AX 2015.

´Cloud first, mobile first´ met Dynamics AX 7

Met cloud first zet Microsoft in op een nieuw geoptimaliseerd platform dat zowel geschikt is voor de publieke en private cloud. De benadering van Microsoft Dynamics AX 7 zal zijn: dat wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Met mobile first wil Microsoft de productiviteit van het personeel verhogen. Met welk apparaat Dynamics AX 7 ook zal worden benaderd – via een laptop, tablet of mobiel – de ervaring voor de gebruiker zal hetzelfde blijven.

Nieuwe functies Dynamics AX 7

  • Verbetering gebruikerservaring, omdat de stijl gebaseerd is op Windows 8. Gebruikers zijn vaak al gewend aan Windows, dus kunnen zij eenvoudig en intuïtief met Dynamics AX 7 aan de slag.
  • Cloud en mobiel: altijd alle informatie beschikbaar vanaf elke plek met elk apparaat. Dynamics AX 7 is dus platform onafhankelijk, vanwege browser-toegankelijkheid.
  • HTML 5 gebaseerde Web Client, wat zorgt voor een snellere en betere ervaring.
  • De ontwikkelomgeving zal verplaatst worden naar de Visual Studio. Deze investering in Visual Studio verhoogt de consistentie, ervaring en beschikbaarheid van de ontwikkeltools.

Dynamics AX in ERP Wijzer

Het kenniscentrum EKCIT raadt projectleiders en IT Managers aan verschillende informatiebronnen te raadplegen voordat er een longlist wordt gemaakt van mogelijke ERP-pakketten. Deze informatie kan komen van leveranciers, maar zou niet de enige informatiebron moeten zijn. Word een expert in Dynamics modellen van Microsoft en concurrerende pakketten. Vraag kosteloos de ERP Wijzer aan voor vergelijkingen tussen Dynamics AX en Dynamics NAV, of voor mogelijke Dynamics pakketprijzen.

Dit artikel als bron gebruiken? Klik en kopieer:

European Knowledge Center for Information Technology. (2022, 28 november). Microsoft Dynamics AX 7 – Rainier 2015 komt binnenkort op de markt. ICT Portal. https://www.ictportal.nl/nieuws/enterprise-resource-planning/microsoft-dynamics-ax-7-rainier-2015