WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Mail

Microsoft brengt Office 2021 en Windows 11 uit

Morgen (5 oktober 2021) brengt Microsoft zijn bureausoftware Office 2021 op de markt. Dit zal samenvallen met de lancering van het nieuwe besturingssysteem Windows 11, dat op dezelfde dag wordt uitgebracht.

Let op! Office 2021 is niet de opvolger van Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365 is de document management oplossing in de cloud van Microsoft, maar biedt ook mogelijkheden voor het creëren van documenten (Word, Excel, PowerPoint, etc.). Office 365 is inmiddels voor een groeiend aantal bedrijven een serieus alternatief voor de on-premise versie van het MS Office-pakket. In een bepaald opzicht lijkt Office 365 op de on-premise versie, maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Wat zijn deze verschillen precies?Office 365). Het programma Microsoft 365 is een abonnementsversie waar de gebruiker maandelijks/jaarlijks betaalt voor de laatste desktop applicaties, de nieuwste updates en cloudopslag (OneDrive). Office 2021 is de opvolger van Office 2019 en heeft een vaste licentie waar de gebruiker eenmalig voor betaalt. Updates worden bij Office 2021 gewoon door Microsoft doorgevoerd, maar er worden alleen geen nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Het programma Office 2021 bevat bekende apps zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher, en Visio.

Office 2021 heeft veel vergelijkbare functies als Microsoft 365, denk aan het real-time samenwerken met meer auteurs in één Word-document bijvoorbeeld. Toegang tot de Cloud computing is het gebruik van software of opgeslagen gegevens (database) via een netwerk, meestal het internet. Bedrijfssoftware of een database in de cloud kan op uw eigen servers worden geïnstalleerd of op de servers van een derde partij. Een bedrijf hoeft bovendien niet volledig voor de cloud of het lokale model te kiezen: lokaal geïnstalleerde software kan in veel gevallen perfect gebruik maken van een online database.clouddienst OneDrive is hiervoor wel vereist. Voor zowel Office 2021 als Microsoft 365 is een Microsoft-account en een werkende internetverbinding vereist.

Het nieuwe programma Office 2021 krijgt ook de applicatie Microsoft Teams om te videobellen. De De user interface (UI), ook wel gebruikersomgeving genoemd, is de lay-out van een systeem, applicatie, website of deel van een machine. Dit is dus de visuele vorm waarin de gebruiker het product of de dienst te zien krijgt, en de tools waarmee hij er gebruik van maakt. Een UI kan zowel fysiek als digitaal zijn. jn.user interface (UI) zal worden vernieuwd en daarnaast wordt een nachtmodus toegevoegd. Office 2021 werkt op Windows 10 (en natuurlijk op Windows 11 dat morgen gelanceerd wordt) en op de drie nieuwste versies van macOS. De software komt uit in een zakelijke versie en een particuliere versie.

Let op! Wanneer er in softwareland gesproken wordt van End of Life, het levenseinde, is dat een referentie aan de ‘vervaldatum’ van een softwareproduct. Op deze datum vervalt de ondersteuning vanuit de leverancier, en wordt er geen onderhoud meer aangeboden, ook al zou hiervoor betaald worden. Een bedrijf kan de software nog wel gebruiken, maar kan bij de leverancier geen updates meer afnemen, en bugs of andere defecten worden niet meer verholpen.End of life: Office 2013 zal niet meer ondersteund worden op Windows 11. Office 2019 wordt nog tot oktober 2023 ondersteund door Microsoft en is tot die tijd nog veilig te gebruiken.
Beoordeel dit artikel:
Totaal: 1 Gemiddeld: 5

Dit artikel als bron gebruiken?

European Knowledge Center for Information Technology (Ed.). (2021, 4 oktober). Microsoft brengt Office 2021 en Windows 11 uit. Geraadpleegd op ICT Portal. https://www.ictportal.nl/nieuws/document-management-systemen/lancering-microsoft-office-2021-windows-11